Κινηματογραφος

Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης

Δείτε αποκλειστικά στην A.V. το making of της νέας ταινίας του Άκη Δήμου (video)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
84181-169861.jpg

Η Ιοκάστη (Ρένια Λουιζίδου) είναι μια γυναίκα με ενέργεια, σπιρτάδα και πάθος. Η καθηλωτική της φαντασία μαγνητίζει τους πάντες, ενώ εντελώς φυσικά - κι άκοπα - καταφέρνει να κάνει όλα τα γεγονότα να περιστρέφονται γύρω της. Όταν, μια ωραία πρωία, η φιλήσυχη γειτονιά της Ιοκάστης διαταράσσεται από την απροσδόκητη εξαφάνιση μιας Λετονής μανικιουρίστ (Μπέτυ Μαγγίρα), η χήρα, μάνα και υποτιθέμενη business woman, Ιοκάστη Παπαδάμου, ενώνει τις δυνάμεις της με τη δαιμόνια, πλην παντελώς αφελή, γειτόνισσά της, Βιβή Νερατζάκη (Μαρία Γεωργιάδου). Οι δυο αθώες, αλλά ξεκαρδιστικά ανυπόφορες, αριστοκράτισσες μπροστά στην τρομακτική προοπτική του να μείνουν τα χέρια τους χωρίς μανικιούρ αποφασίζουν να ρίξουν άπλετο φως στην περίεργη, ομολογουμένως, υπόθεση.

Στον αγώνα για την διαλεύκανση του εγκλήματος, τα μυστικά του παρελθόντος, οι κρυφές αγάπες, τα ανομολόγητα πάθη, τα ερωτικά καμώματα και οι απάτες μεγατόνων θα αναστήσουν ακόμη και φαντάσματα…

Τι κοινά στοιχεία βρίσκετε στην κινηματογραφική Ιοκάστη;

Την ενέργεια και την επιτακτική ανάγκη να τα σαρώσει όλα πριν σαρώσουν την ίδια. Από κει και πέρα… άλλο μέσο, άλλο ύφος, άλλοι κώδικες.

Τι είναι αυτό που βλέπεις στη Ρένια Λουιζίδου και την καθιστά ιδανική Ιοκάστη;

Μια γοητευτική, «υπόκωφη» τρέλα που υπονομεύει το υποκριτικό προσωπείο της γεννημένης ντάμας που είναι. Σαν να περιμένει να της ψιθυρίσει κάποιος το συνθηματικό για να τρέξει εκεί που όλοι έχουμε συνηθίσει να τη θαυμάζουμε … να περπατάει. Ηθοποιός για… έμπνευση!

Ποια ήταν για σένα η μεγαλύτερη έκπληξη στην επιλογή του καστ;

Δεν είχα εκπλήξεις. Από την Ιοκάστη και τον περίγυρό της τα περιμένω πια όλα (αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα για τον Τάκη Σπυριδάκη).

Η ταινία «Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα για τη μητέρα μου
Όλα για την Μητέρα μου: Το κορυφαίο φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ο ισπανός σκηνοθέτης τιμά αγαπημένα φιλμ του κλασικού Χόλιγουντ και ταυτόχρονα ξετυλίγει την προσφιλή θεματολογία του, βάζοντας ξανά σε περίοπτη θέση τις αγαπημένες του γυναίκες

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.