Κινηματογραφος

Άργκαϊλ: Ο Μάθιου Βον βουτά στην ψυχή των κατασκοπικών best sellers

Εύστοχη, διασκεδαστική και αρκετά πρωτότυπη σάτιρα των κατασκοπικών περιπετειών

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 902
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άργκαϊλ

Άργκαϊλ: Κριτική για την ταινία του Μάθιου Βον, με πρωταγωνιστές τους Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Σαμ Ρόκγουελ, Χένρι Καβίλ, Τζον Σίνα, Αριάνα ΝτεΜπόουζ κ.ά.

Η Έλι Κόνγουεϊ, μια μοναχική συγγραφέας επιτυχημένης σειράς κατασκοπικών μυθιστορημάτων με ήρωα τον μυστικό πράκτορα Άργκαϊλ, βλέπει τις παράτολμες ιστορίες της να απειλούν την ήρεμη ζωή που μοιράζεται με τον αγαπημένο της γάτο.

Εύστοχη, διασκεδαστική και αρκετά πρωτότυπη σάτιρα των κατασκοπικών περιπετειών, οι οποίες έχουν σχεδόν πάντα πρωταγωνιστές κάποιους μυστικούς πράκτορες που όλα τα καταφέρνουν χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα (τρομερά αστεία η αρχική σεκάνς που εκτυλίσσεται σε ελληνικό νησί). Ο άνισος Μάθιου Βον βρίσκεται πιο κοντά στο καυστικό χιούμορ του «Kick Ass» παρά στη ράθυμη διεκπεραίωση του τελευταίου του φιλμ «Ο άνθρωπος του βασιλιά: Το ξεκίνημα». Όταν μάλιστα βάζει στο ίδιο μπλέντερ τις μικροαστικές συνήθειες της ηρωίδας με τις «τραβηγμένες», εξωπραγματικές ιστορίες που περιγράφει στα βιβλία της η τελευταία, το θέαμα απογειώνεται. Μάλιστα ο Βον γνωρίζοντας πως το αλατοπίπερο της ταινίας του είναι η αλληλεπίδραση πραγματικής ζωής και φαντασίας, έχει την εξυπνάδα να δέσει την πλοκή γύρω από ένα απολαυστικό δίδυμο. Η πειστική Μπράις Ντάλας Χάουαρντ στον ρόλο της συγγραφέως και ο Σαμ Ρόκγουελ ως αυθεντικός πράκτορας είναι απόλυτα ταιριαστοί και ξέρουν να βγάζουν γέλιο στους καλογραμμένους διαλόγους τους.

ΑΡΓΚΑΪΛ (Argylle) - trailer (greek subs)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τελευταίος ταξιτζής: Ο Αθηναίος Τράβις του Στέργιου Πάσχου
Ο τελευταίος ταξιτζής: Ο Αθηναίος Τράβις του Στέργιου Πάσχου

Ένα αστικό θρίλερ με νουάρ αποχρώσεις που κατά διαστήματα μετατρέπεται σε ένα ερωτικό ψυχολογικό δράμα με απρόσμενη εξέλιξη, αλλά και μια κραυγή αγωνίας για την ανάγκη ουσιαστικής επαφής

Μικρά πρόστυχα γράμματα από την Ολίβια Κόλμαν και την Τζέσι Μπάκλεϊ
Μικρά πρόστυχα γράμματα από την Ολίβια Κόλμαν και την Τζέσι Μπάκλεϊ

Ένα πραγματικό συμβάν που συνέβη στην Αγγλία του 1920 δίνει την έμπνευση στην Τέα Σάροκ προκειμένου να φτιάξει μια ωρολογιακής ακρίβειας μαύρη κωμωδία εποχής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.