Κινηματογραφος

Δέκα χρόνια χωρίς τον Νίκο Φώσκολο - Το αφιέρωμα της Finos Film

Επετειακό βίντεο για τον «μεγάλο παραμυθά» του ελληνικού κινηματογράφου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Φώσκολος: Το αφιέρωμα της Finos Film για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του έλληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφου - Με πλάνα από εμβληματικές ταινίες του.
Η Finos Film δημιούργησε ένα βίντεο - αφιέρωμα με αφορμή τη δέκατη επέτειο από τον θάνατο του Νίκου Φώσκολου © ΑΠΕ/ΜΠΕ/STR

Νίκος Φώσκολος: Το αφιέρωμα της Finos Film για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του έλληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφου - Με πλάνα από εμβληματικές ταινίες του.

Σαν σήμερα, στις 30 Οκτωβρίου 2013, έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Φώσκολος, ένας από τους σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες και σεναριογράφους του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Με αφορμή τα 10 χρόνια από τον θάνατό του, η Φίνος Φιλμ, με την οποία συνεργάστηκε σε 22 ταινίες, ανήρτησε ένα συγκινητικό βίντεο - αφιέρωμα, με πλάνα από πέντε εμβληματικές ταινίες που υπέγραψε και με τις δύο του ιδιότητες:

«Οι Σφαίρες δεν Γυρίζουν Πίσω», «Αγάπη και Αίμα», «Πεθαίνω κάθε Ξημέρωμα», «Υπολοχαγός Νατάσσα» και «Αιχμάλωτοι του Μίσους».

«Δημιουργός με αστείρευτη φαντασία και εργατικότητα, ο Νίκος Φώσκολος έγραψε και σκηνοθέτησε αξέχαστες δημιουργίες του ελληνικού κινηματογράφου αποκτώντας επάξια το προσωνύμιο “μεγάλος παραμυθάς”.

»Το όνομά του έχει συνδεθεί με ασύλληπτα ρεκόρ στον εμπορικό κινηματογράφο και είναι από τους λίγους για τους οποίους μπορεί να ειπωθεί ότι διαμόρφωσε την ψυχαγωγία στην ελληνική τηλεόραση», αναφέρει η Φίνος Φιλμς στην ανάρτησή της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.