Κινηματογραφος

Πάει πίσω το «Dune: Part Two» λόγω απεργίας στο Χόλιγουντ;

Το σίκουελ ενδέχεται να προβληθεί από το 2024 και όχι από τις 3 Νοεμβρίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η πρεμιέρα της ταινίας «Dune: Part Two» φαίνεται πως θα καθυστερήσει λόγω των απεργιών στο Χόλιγουντ

Η πρεμιέτα της ταινίας «Dune: Part Two» του Ντενί Βιλνέβ, όπως επίσης και το «Aquaman 2», ενδέχεται να αναβληθούν για το 2024, λόγω της απεργίας των σεναριογράφων και των ηθοποιών του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, η Warner Bros. Film Group «μελετά σοβαρά» το ενδεχόμενο να καθυστερήσει το πολυαναμενόμενο sequel «Dune: Part Two» για το επόμενο έτος.

Πηγές ανέφεραν στο Variety ότι η Legendary Entertainment και η Warner Bros - οι δύο συμπαραγωγοί της ταινίας - πρέπει να καταλήξουν σε συναίνεση για μια νέα ημερομηνία κυκλοφορίας και ότι αν και δεν έχουν γίνει ακόμη επίσημες συζητήσεις, περιμένουν να αποσαφηνιστεί η διάρκεια της απεργίας.

Η ταινία «Dune: Part Two» έχει προγραμματιστεί να αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους στις 3 Νοεμβρίου 2023, ενώ το Aquaman 2 για την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου του 2023.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Σωματείου Ηθοποιών της Αμερικής (SAG-AFTRA), οι απεργοί απαγορεύεται να προωθούν τα επερχόμενα πρότζεκτ τους.

Στο επικό σίκουελ, πρωταγωνιστούν ο Τίμοθι Σαλαμέ, ο Όστιν Μπάτλερ, η Φλόρενς Πιου και η Zendaya και νεοεισερχόμενοι είναι Κρίστοφερ Γουόκεν και Λέα Σεϊντού.