Κινηματογραφος

Πέθανε η ηθοποιός και σεναριογράφος Υβόννη Μεταξάκη

Ήταν δημιουργός της σειράς «Της αγάπης μαχαιριά»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υβόννη Μεταξάκη: Πέθανε η ηθοποιός και σεναριογράφος,  η οποία μεταξύ άλλων ήταν δημιουργός της σειράς «Της αγάπης μαχαιριά»

Πέθανε η ηθοποιός και σεναριογράφος Υβόννη Μεταξάκη, η οποία μεταξύ άλλων ήταν δημιουργός της σειράς «Της αγάπης μαχαιριά».

Την είδηση του θανάτου της Υβόννης Μεταξάκη επιβεβαίωσε με θλίψη η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη, η οποία είχε συνεργαστεί μαζί της στις τηλεοπτικές σειρές «Της αγάπης μαχαιριά» και «Χωρίς όρια».

Η Μελίνα Μποτέλλη αναφέρεται μάλιστα στην ιδιαίτερη αδυναμία που είχε η Υβόννη Μεταξάκη στον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σημειώνοντας πως «έγραψε ρόλους αντάξιους της μεγαλοσύνης του».

Η Υβόννη Μεταξάκη είχε θητεύσει τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση, ενώ είχε συμμετάσχει και σε μεταγλωττίσεις.

Το «αντίο» του Σπύρου Μπιμπίλα

Την είδηση επιβεβαίωσε και πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ένα δυσάρεστο νέο και πάλι για τον καλλιτεχνικό μας χώρο. Έφυγε από κοντά μας μια σημαντική ηθοποιός που διέπρεψε και ως σεναριογράφος πολλών σειρών. Η δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας “Της αγάπης μαχαιριά”, η ευγενική και χαμογελαστή Υβόννη Μεταξάκη ταξίδεψε στο φως. Την γνώρισα στις πρώτες μου μεταγλωττίσεις (αφού ήταν και μία από τις πιο αγαπητές φωνές των κινουμένων σχεδίων) στο “Μικρό σπίτι στο λιβάδι” κι ήταν πάντα δίπλα σε μας τους νεότερους».

«Ενεργή ηθοποιός στο Θέατρο και σε πολλές σειρές στην τηλεόραση. Τελευταία της επιτυχημένη εμφάνιση στην σειρά “Χωρίς όρια”. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Υβοννη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.