Κινηματογραφος

«Ακόμη αναρρώνω»: Το σχόλιο του βιογράφου του Oppenheimer για την ταινία του Νόλαν

Στις 21 Ιουλίου στους κινηματογράφους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την ταινία Oppenheimer
© Facebook/Oppenheimer

Oppenheimer: Στην ταινία που θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Ιουλίου, πρωταγωνιστεί ο Κίλιαν Μέρφι ως ο «πατέρας της ατομικής βόμβας»

Ο Κάι Μπερντ, ιστορικός που έγραψε τη βιογραφία του Τζούλιους Ρόμπερτ Οπενχάιμερ (Julius Robert Oppenheimer) το 2005, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την επερχόμενη ταινία Κρίστοφερ Νόλαν, μοιράστηκε τις σκέψεις του για την επερχόμενη ταινία για τη ζωή του «πατέρα της ατομικής βόμβας».

Ο συγγραφέας του «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» είπε σε ακαδημαϊκή ομιλία αυτή την εβδομάδα: «Είμαι, αυτή τη στιγμή, έκπληκτος και αναρρώνω συναισθηματικά από την παρακολούθηση της ταινίας Oppenheimer».

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent, ανέφερε: «Νομίζω ότι θα είναι ένα εκπληκτικό καλλιτεχνικό επίτευγμα και ελπίζω ότι θα τονώσει πραγματικά μια εθνική, ακόμη και παγκόσμια συζήτηση για τα θέματα για τα οποία ο Οπενχάιμερ ήθελε απεγνωσμένα να μιλήσει – για το πώς να είναι να ζεις στην εποχή της ατομικής βόμβας, πώς είναι να ζεις με τη βόμβα και για τον Μακαρθισμό – τι σημαίνει να είσαι πατριώτης και ποιος είναι ο ρόλος ενός επιστήμονα σε μια κοινωνία με τόση τεχνολογία και επιστήμη, να μιλάει ανοιχτά για δημόσια ζητήματα».

Ενώ παρουσίαζε νέα πλάνα της ταινίας στο CinemaCon στο Λας Βέγκας νωρίτερα φέτος, ο Νόλαν είπε στο κοινό: «Είτε σας αρέσει είτε όχι, ο Τζούλιους Ρόμπερτ Οπενχάιμερ είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο που έζησε ποτέ. Έφτιαξε τον κόσμο στον οποίο ζούμε, καλώς ή κακώς».

Στην ταινία «Oppenheimer» που θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Ιουλίου, πρωταγωνιστεί ο Κίλιαν Μέρφι ως ο «πατέρας της ατομικής βόμβας».

Δείτε το trailer:

Oppenheimer | New Trailer

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.