Κινηματογραφος

Μπες στη θέση μου: Παλαιστίνη

Βιωματική έκθεση από την ActionAid στις 7, 8 & 9/11

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 502
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πώς είναι να ζεις σε μια περιοχή που βρίσκεται υπό κατοχή; Πόσα σημεία ελέγχου πρέπει να περάσει ένα παιδί για να πάει στο σχολείο; Πόσο εύκολο είναι να προστατεύεις την οικογένειά σου; Τέτοια ερωτήματα, που σε εμάς μπορεί να φαίνονται πολύ μακρινά, αποτελούν την καθημερινότητα του παλαιστινιακού λαού. Η ActionAid, μέσα από τη βιωματική έκθεση «Μπες στη θέση μου: Παλαιστίνη», μας καλεί να μπούμε έστω και για λίγο στη θέση αυτών των ανθρώπων.

Τον περασμένο Μάιο 24 εθελοντές της ActionAid επισκέφθηκαν τη Χεβρώνα και φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Παλαιστινίων, βιώνοντας τη σκληρή καθημερινότητά τους. Στην έκθεση «Μπες στη θέση μου: Παλαιστίνη» η ActionAid θα ζητήσει από τους επισκέπτες να «ζήσουν» στη θέση των κατοίκων της Χεβρώνας σε μια μισάωρη διαδραστική εμπειρία, να συνειδητοποιήσουν καλύτερα τι συμβαίνει εκεί, να ευαισθητοποιηθούν. Ας μην το χάσουμε. Ας μάθουμε τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη που πρόσφατα υπέφερε τόσο πολύ.

Η βιωματική έκθεση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7/11 (17.00 - 22.00) και το Σαββατοκύριακο 8 &9/11 (10.00 - 22.00) στην αίθουσα Δ7 - Νέοι Φούρνοι, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, με είσοδο €2.

Το Σάββατο θα προβληθεί το νέο ντοκιμαντέρ της ActionAid «Μήνυμα από την Παλαιστίνη», όπου καταγράφονται οι ιστορίες των Παλαιστίνιων που γνώρισαν οι εθελοντές που πήγαν στη Χεβρώνα. Ιστορίες για μια καθημερινότητα που συγκινεί και καθηλώνει. Αμέσως μετά την προβολή θα ακούσετε τις εμπειρίες των εθελοντών από το ταξίδι τους, αλλά και Παλαιστίνιων από την ActionAid Παλαιστίνης που θα έρθουν από τη Δυτική Όχθη ειδικά για την προβολή.

Οι δύο αυτές προβολές θα γίνουν στον πολυχώρο Gazoo (Πειραιώς 102-104, δίπλα στην «Τεχνόπολις»), ώρες 17.00 - 19.00 και 20.30 - 22.30, με ελεύθερη είσοδο. Δηλώστε συμμετοχή και προτίμηση ώρας στο 801 11 900 800.