Κινηματογραφος

Πέρα από τον τοίχο: Στο μικροσκόπιο το ιρανικό καθεστώς

Κριτική για την ταινία του Βαΐντ Τζαλιλβάντ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέρα από τον τοίχο

Κριτική για την ταινία «Πέρα από τον τοίχο» του Βαΐντ Τζαλιλβάντ με πρωταγωνιστές τους Ναβίντ Μοχαμαντζάντεχ, Αμίρ Αγκάι, Ντιάνα Χαμπίμπι

Ο τυφλός Αλί επιχειρεί να αυτοκτονήσει αλλά αποτυγχάνει. Λίγες ώρες αργότερα μια γυναίκα που καταδιώκεται από τις αρχές βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του.

Ο Ιρανός Βαΐντ Τζαλιλβάντ («Περίπτωση συνείδησης») υπογράφει ακόμη μια πολιτική παραβολή που συγκεντρώνει όλα τα υπέρ και κατά της περίφημης ιρανικής σχολής του νέου κύματος που ηγούνται οι Φαραντί, Ρασούλοφ και Παναχί. Άψογος συγκερασμός κοινωνικού δράματος και πολιτικής κριτικής καθώς και σωστή σκιαγράφηση των χαρακτήρων. Όμως η πλοκή δεν αποφεύγει την αναμενόμενη «ανατροπή» ενώ και το δραματικό κομμάτι παρουσιάζει αδυναμίες είτε λόγω της τραβηγμένης ερμηνείας της πρωταγωνίστριας (αντίθετα ο χαρακτήρας του Αλί είναι άψογα παιγμένος από τον Ναβίντ Μοχαμαντζάντεχ), είτε λόγω κάποιων αμβλυμένων γωνιών στο προβλέψιμο σενάριο που μοιράζει ισόποσα τη δράση μεταξύ των εσωτερικών (το σκοτεινό σπίτι του Αλί) και εξωτερικών (η διαδήλωση έξω από το εργοστάσιο) χώρων.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ -BEYOND THE WALL TRL -GREEK SUBS

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.