Κινηματογραφος

«The Movie Critic»: Έρχεται η νέα -και τελευταία- ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο

Ο σπουδαίος κινηματογραφιστής είχε δηλώσει ότι θα αποσυρθεί μετά τo δέκατo φιλμ του

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κουέντιν Ταραντίνο: Ξεκινούν τα γυρίσματα της δέκατης και τελευταίας του ταινίας - Αποκαλύφθηκαν ο τίτλος και οι πρώτες πληροφορίες για το σενάριο.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο φέρεται να έχει ξεκινήσει να εργάζεται για την τελευταία του ταινία, η οποία έχει τον τίτλο «The Movie Critic».

Σύμφωνα με πηγές του The Hollywood Reporter, ο 59χρονος σκηνοθέτης του «Pulp Fiction» ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας αυτό το φθινόπωρο.

Λεπτομέρειες σχετικά με την πλοκή της ταινίας κρατούνται επί του παρόντος κρυφές, αλλά πηγές περιέγραψαν ότι η ιστορία διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1970, με μια γυναίκα πρωταγωνίστρια στο επίκεντρο της πλοκής.

Αν και η φήμη δεν έχει επιβεβαιωθεί, η περιγραφή υποδηλώνει ότι η ταινία θα μπορούσε ενδεχομένως να επικεντρώνεται στην Πολίν Κάελ, μια από τις πλέον σημαίνουσες κριτικούς κινηματογράφου όλων των εποχών.

Γράφοντας για το The New Yorker μεταξύ 1968 και 1991, η Κάελ ήταν γνωστή για τις πολύ εύστοχες και αφιλτράριστες κριτικές της, ενώ συχνά έμπαινε σε έντονες διαμάχες με μοντέρ και σκηνοθέτες.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, εργάστηκε για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ως σύμβουλος στην Paramount. Η συγκεκριμένη περίοδος θα συμπίπτει με το υλικό του σεναρίου, ενώ ο Ταραντίνο είναι επίσης γνωστός θαυμαστής της σινεκριτικού.

Πηγές δήλωσαν επίσης στο Hollywood Reporter ότι την ταινία θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει η Sony, η οποία διένειμε το βραβευμένο με Όσκαρ πιο πρόσφατο φιλμ του Ταραντίνο, «Κάποτε στο… Χόλιγουντ».

Ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» θα ήταν ένα καλό σημείο λήξης για την καριέρα του © EPA/Guillaume Horcajuelo

Ο Κουέντιν Ταραντίνο και το «perfect ten» της σπουδαίας φιλμογραφίας του

Ο Ταραντίνο έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι θα αποσυρόταν μετά τη δέκατη ταινία του. Ο σκηνοθέτης έχει γυρίσει μέχρι στιγμής εννέα ταινίες, αν υπολογιστούν τα δύο επεισόδια του «Kill Bill» ως ένα.

«Ξέρω την ιστορία του κινηματογράφου και από εδώ και πέρα, οι κινηματογραφιστές δεν γίνονται καλύτεροι», είπε κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο Real Time του Μπιλ Μάχερ το 2021.

«Ο Ντον Σίγκελ– αν είχε εγκαταλείψει την καριέρα του το 1979, όταν έκανε το “Απόδραση από το Αλκατράζ”, τι τελική ταινία! Τι πτώση μικροφώνου. Όμως συνέχισε με άλλες δύο, χωρίς τα ίδια αποτελέσματα».

Ο Ταραντίνο δήλωσε επίσης στο παρελθόν ότι οι περισσότεροι σκηνοθέτες έχουν «φρικτές τελευταίες ταινίες» και ότι ίσως θα έπρεπε να είχε τερματίσει την καριέρα του με το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ».

Μιλώντας με τον Έλρικ Κέιν και τον Μπράιαν Σάουρ στο Pure Cinema Podcast το 2021, ο σκηνοθέτης είπε: «Το να τελειώνεις την καριέρα σου με μια επαρκώς καλή ταινία είναι σπάνιο. Το να τελειώνεις με μια πραγματικά καλή ταινία είναι εκπληκτικό».

»Εννοώ, οι τελευταίες ταινίες των περισσότερων σκηνοθετών είναι άθλιες… ίσως δεν θα έπρεπε να κάνω άλλη ταινία γιατί θα μπορούσα να είμαι πολύ χαρούμενος με το να ρίξω το μικρόφωνο», είπε, προσθέτοντας ότι το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» θα ήταν ένα καλό σημείο λήξης για την καριέρα του.

(Με πληροφορίες του ΝΜΕ και του Hollywood Reporter)