Κινηματογραφος

Χρυσά Βατόμουρα 2023: Ποιοι αναδείχθηκαν οι «χειρότεροι» ανά κατηγορία

Στους «νικητές» και ο Τομ Χανκς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Χρυσά Βατόμουρα 2023: Ποιοι αναδείχθηκαν οι «χειρότεροι» ανά κατηγορία

Τα Χρυσά Βατόμουρα, γνωστά και ως Razzies, είναι μια ετήσια εκδήλωση που αναγνωρίζει τα χειρότερα επιτεύγματα στον κινηματογράφο. Σε αντίθεση με άλλες τελετές απονομής βραβείων κύρους, όπως τα Όσκαρ ή οι Χρυσές Σφαίρες, τα Razzies τιμούν τις χειρότερες ερμηνείες, σενάρια, σκηνοθεσία και παραγωγή στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Κάθε χρόνο εδώ και 42 έτη, τα Χρυσά Βατόμουρα ανακοινώνονται λίγες μόλις ώρες πριν την τελετή των Όσκαρ.  Πέρυσι, τα Razzies δημιούργησαν μια κατηγορία που ονομάζεται «χειρότερη ερμηνεία του Bruce Willis σε ταινία του 2021», αλλά η διοργάνωση ακύρωσε το βραβείο τον περασμένο Μάρτιο, αφού η οικογένεια του Willis αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός του Die Hard πάλευε με αφασία, μια γλωσσική διαταραχή που προκαλείται από εγκεφαλική βλάβη που επηρεάζει την ικανότητα ενός ατόμου να επικοινωνεί.

Το «Blonde» τελικά κέρδισε το βατόμουρο Χειρότερης Ταινίας και εκείνο του Χειρότερου Σεναρίου, με το «Elvis» να κερδίζει κι αυτό δυο βατόμουρα, εκείνα του Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Τομ Χανκς αλλά και το Χειρότερο Ζευγάρι για τον Τομ Χανκς. Τα «Morbius» έφυγε επίσης με δυο βατόμουρα, του Χειρότερου Ηθοποιού για τον Τζάρεντ Λέτο και το Β’ Γυναικείου για την Αντρια Αρτζόνα.

Χειρότερη Ταινία: Blonde
Χειρότερος Ηθοποιός: Τζάρεντ Λέτο, «Morbius»
Χειρότερη Ηθοποιός: Τα Χρυσά Βατόμουρα, για τα όσα συνέβησαν στην συγκεκριμένη κατηγορία.
Χειρότερο Remake/Rip-off/Sequel: Disney’s Pinocchio
Χειρότερος Β’ Ανδρικός Ρόλος: Τομ Χανκς, «Elvis»
Χειρότερος Β’ Γυναικείος Ρόλος: Αντρια Αρτζόνα, «Morbius»
Χειρότερο Ζευγάρι: Τομ Χανκς και το γεμάτο λάτεξ προσθετικό του πρόσωπο (και η απερίγραπτη προφορά του), «Elvis»
Χειρότερος Σκηνοθέτης: Κόλσον Μπέικερ & Μοντ Σαν, «Good Morning»
Χειρότερο Σενάριο: Blonde