Κινηματογραφος

Ο Paul Laverty και ο Elia Suleiman στην Αθήνα

Και παραδίδουν masterclasses για το 27 Πανόραμα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
79284-160095.gif

Καλεσμένοι του 27ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ο σεναριογράφος και μόνιμος συνεργάτης του Βρετανού σκηνοθέτη Ken Loach, Paul Laverty, και ο καταξιωμένος Παλαιστίνιος σκηνοθέτης Elia Suleiman θα βρίσκονται στην Αθήνα παραδίδοντας masterclasses με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ θα παραστούν και σε προβολές του φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στο Βιβλιοπωλείο Ιανός ο Παλαιστίνιος ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής Elia Suleiman («Θεϊκή παρέμβαση», «Ο χρόνος που απομένει») θα μοιραστεί με το κοινό τα μυστικά της τέχνης του σε ένα masterclass με ελεύθερη είσοδο. Την ίδια ημέρα στις 8.30 μ.μ. στον κινηματογράφο Άστυ ο Elia Suleiman θα προλογίσει την ταινία του «Ο χρόνος που απομένει» (The Time That Remains)

Επιπλέον, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι, στο Auditorium του Ινστιτούτου Γκαίτε ο βραβευμένος στο Φεστιβάλ των Καννών και της Βενετίας, σεναριογράφος Paul Laverty («Γλυκά δεκάξι», «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι», «Jimmy’s Hall») θα μιλήσει για την τέχνη του κινηματογραφικού σεναρίου και τη συνεργασία του με τον Ken Loach, σε ένα masterclass με ελεύθερη είσοδο.

image

Paul Laverty

Την ίδια ημέρα στις 6.15 μ.μ. στον κινηματογράφο Άστυ, ο Paul Laverty, θα παρίσταται στην προβολή της ταινίας του «Το όνομά μου είναι Τζο» (σκηνοθεσία: Ken Loach), την οποία επέλεξε και θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σακαρίδης, στο πλαίσιο του αφιερώματος «8 Έλληνες σκηνοθέτες επιλέγουν την αγαπημένη τους Ευρωπαϊκή ταινία».

Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, στις 8.30 μ.μ. στον κινηματογράφο Όπερα, ο Paul Laverty θα παρίσταται στην Τελετή Λήξης του 27ου Πανοράματος, όπου θα βραβευτεί από τη διοργάνωση για τη συνολική συνεισφορά του στον κινηματογράφο και θα προλογίσει την πρεμιέρα της ταινίας του Ken Loach, «Jimmy’s Hall» σε σενάριο του ιδίου. Η πρώτη προβολή του «Jimmy’s Hall» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία διανομής Feelgood Entertainment. Η ταινία θα κυκλοφορήσει επισήμως στις αίθουσες στις 4 Δεκεμβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα για τη μητέρα μου
Όλα για την Μητέρα μου: Το κορυφαίο φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ο ισπανός σκηνοθέτης τιμά αγαπημένα φιλμ του κλασικού Χόλιγουντ και ταυτόχρονα ξετυλίγει την προσφιλή θεματολογία του, βάζοντας ξανά σε περίοπτη θέση τις αγαπημένες του γυναίκες

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.