Κινηματογραφος

Ένοχος για βιασμό και σε δεύτερη δίκη ο Χάρβεϊ Γουάινστιν

Το δικαστήριο έκρινε πως χρησιμοποιούσε την εξουσία του για να ασκεί πιέσεις σε γυναίκες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ένοχος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση - Η ποινή φυλάκισης που αντιμετωπίζει - Οι υποθέσεις για τις οποίες αθωώθηκε

Ο πρώην μεγιστάνας του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν κρίθηκε ξανά ένοχος για βιασμό. Στην ετυμηγορία του δικαστηρίου ακούστηκε πως ο Γουάινστιν χρησιμοποιούσε την επιρροή του για να παρασύρει γυναίκες σε ιδιωτικές συναντήσεις πριν τους κακοποιήσει σεξουαλικά.

Ο 70χρονος βραβευμένος με Όσκαρ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 24 χρόνια όταν καταδικαστεί. Εκτίει ήδη 23 χρόνια στη φυλακή αφού καταδικάστηκε για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στην πρώτη δίκη του στη Νέα Υόρκη πριν από δύο χρόνια.

Ο Γουάινστιν κρίθηκε ένοχος τη Δευτέρα για βιασμό και για δύο κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης. Οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ετυμηγορία σχετικά με τους ισχυρισμούς της Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ, συζύγου του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, και μιας ακόμα γυναίκας κι έτσι για τις κατηγορίες αυτές κηρύχθηκε κακοδικία.

Ακόμη, αθωώθηκε για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον μιας κατήγορου που παρέμεινε ανώνυμη.

Όταν άκουσε ότι είναι ένοχος στην πρώτη κατηγορία, ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ κοίταξε κάτω και δεν αντέδρασε.

Η δίκη διήρκησε πάνω από τέσσερις εβδομάδες με δεκάδες μάρτυρες, οι οποίοι κατέθεσαν στο δικαστήριο. Ωστόσο, η ετυμηγορία της Δευτέρας επικεντρώθηκε στις καταγγελίες τεσσάρων γυναικών από το 2005-13.