Κινηματογραφος

Ρέιφ Φάινς υπέρ Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Οι προσβολές που δέχεται είναι αηδιαστικές

Tι είπε σε συνέντευξη του ο «Λόρδος Βολντεμορτ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ρέιφ Φάινς και η Τζ. Κ Ρόουλινγκ
O Ρέιφ Φάινς και η Τζ. Κ Ρόουλινγκ © ΕPA/Simon Jones

Ρέιφ Φάινς για την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και τις επιθέσεις που δέχεται

Ο Ρέιφ Φάινς υπερασπίστηκε έντονα τη Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, λέγοντας ότι «οι προσβολές που δέχεται είναι αηδιαστικές» με αφορμή το γεγονός ότι η διάσημη συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» έχει βρεθεί στο στόχαστρο για σχόλια που έχουν θεωρηθεί τρανσοφοβικά.

«Έχει γράψει αυτά τα σπουδαία βιβλία για την ενδυνάμωση, για τα μικρά παιδιά που βρίσκουν τον εαυτό τους ως ανθρώπινα όντα. Έχει να κάνει με το πώς γίνεσαι καλύτερος, ισχυρότερος, πιο ηθικά επικεντρωμένος άνθρωπος. Η λεκτική κακοποίηση που της απευθύνεται είναι αηδιαστική, είναι αποκρουστική. Θέλω να πω, μπορώ να καταλάβω μια άποψη που μπορεί να είναι θυμωμένη με αυτά που λέει για τις γυναίκες. Αλλά δεν είναι κάποια αισχρή, υπερδεξιά φασίστρια. Είναι απλώς μια γυναίκα που λέει: "Είμαι γυναίκα και νιώθω ότι είμαι γυναίκα και θέλω να μπορώ να λέω ότι είμαι γυναίκα". Και καταλαβαίνω από πού προέρχεται. Ακόμα κι αν δεν είμαι γυναίκα» είπε ο Φάινς στους New York Times. 

Η Ρόουλινγκ έχει δεχτεί απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που δημοσίευσε ένα δοκίμιο για την ταυτότητα φύλου το 2020, το οποίο προκάλεσε έντονες διαμάχες καθώς θεωρήθηκε ότι επιτίθεται στα δικαιώματα των τρανς. Τον Αύγουστο έγραψε στο Twitter μια απειλή θανάτου που δέχτηκε αφού εξέφρασε την ανησυχία της για τον Σαλμάν Ρούσντι, μετά την επίθεση που δέχτηκε στη σκηνή.

Στη συνέντευξή του στους New York Times, o Φάινς εξέφρασε επίσης την απέχθειά του για την «κουλτούρα της ακύρωσης», λέγοντας: «Ο δίκαιος θυμός είναι δίκαιος, αλλά συχνά γίνεται κάπως χαζός επειδή δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα από τις γκρίζες ζώνες. Δεν έχει καμία απόχρωση». 

Ως γνωστόν ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο πρωταγωνιστής των ταινιών, έχει σχολιάσει δημοσίως τις πεποιθήσεις της Ρόουλινγκ, εκφράζοντας την αντίθεσή του, ενώ η συγγραφέας έχει αντιμετωπίσει διάφορα εμπόδια στην έκδοση του νέου της βιβλίου, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις εντός του εκδοτικού οίκου που την έχει αναλάβει, αλλά και έχει δει τις πωλήσεις της να πέφτουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Park your Cinema 2024: Δωρεάν προβολές τον Ιούλιο στο ΚΠΙΣΝ
Park your Cinema: Τον Ιούλιο βλέπουμε ταινίες στο Ξέφωτο εντελώς δωρεάν

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους, επιλεγμένες από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έρχονται στο ΚΠΙΣΝ

Hit Man: Ο άλλος πληρωμένος εκτελεστής του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
Hit Man: Ο άλλος πληρωμένος εκτελεστής του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ένας καθηγητής δουλεύει κρυφά για την αστυνομία, υποδυόμενος τον πληρωμένο δολοφόνο, όταν μια γυναίκα του τηλεφωνεί για τον βίαιο σύζυγό της εκείνος δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.