Κινηματογραφος

Πέθανε ο ηθοποιός Paul Sorvino σε ηλικία 83 ετών

To «Goodfellas» ήταν η πιο γνωστή του ταινία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο ηθοποιός Paul Sorvino σε ηλικία 83 ετών
O Paul Sorvino (δεξιά) με τους Μάρτιν Σκορτσέζε και Ρέι Λιότα © Getty Images/Ideal Image

Paul Sorvino: Πέθανε ο γνωστός ιταλο-αμερικανός ηθοποιός. 

Ο Paul Sorvino, ο οποίος διακρίθηκε σε μια μακρά σειρά από θεατρικές και κινηματογραφικές ερμηνείες, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών «Goodfellas» και «Law & Order», πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Η σύζυγός του, DeeDee Sorvino, έγραψε στο Instagram, λέγοντας: «Είμαι εντελώς συντετριμμένη
Ο έρωτας της ζωής μου & ο πιο υπέροχος άνθρωπος που έζησε ποτέ έφυγε. Είμαι συντετριμμένη».

Ο Sorvino, ο οποίος ήταν πατέρας της ηθοποιού Mira Sorvino, ήταν ίσως πιο γνωστός για τον ρόλο του ως αρχιφύλακας Frank Cerreta στο «Law & Order» του NBC, ως δολοφόνος της μαφίας Pail Cicero στην αγαπημένη γκανγκστερική ταινία του Martin Scorsese «Goodfellas» και ως Kissinger στην ταινία του Oliver Stone «Nixon».

Ήταν εκείνος που δήλωσε δημόσια και χωρίς φόβο, πως αν ο Νόμος δεν φυλακίσει τον Harvey Weinstein θα τον σκότωνε. Και γιατί τον θεωρούσε «σκουπίδι» αλλά και επειδή έκανε το λάθος να παρενοχλήσει σεξουλικά την κόρη του.

Η καριέρα του Sorvino σημαδεύτηκε από σημαντικούς «δεύτερους» ρόλους, όπως στην ταινία ληστείας του «The Brink's Job» του 1979- στην ταινία «I Will... I Will... For Now» του 1976, με πρωταγωνιστές τον Elliott Gould και τον Diane Keaton όπου υποδυόταν έναν δικηγόρο. 

Στην πολιτική σάτιρα «Bulworth» του Warren Beatty το 1998, ο Sorvino υποδύθηκε τον επικεφαλής μιας μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας που θέλει μια πολιτική χάρη από τον γερουσιαστή που υποδύεται ο Beatty.

Εξίσου σημαντική ήταν η καριέρα τουστην τηλεόραση. Ως μέλος του franchise «Law & Order»- μετά την αποχώρηση του George Dzundza, έπαιξε τον αρχιφύλακα Frank Cerreta, τον συνεργάτη του ντετέκτιβ Mike Logan του Christopher Noth, για μία μόνο σεζόν το 1991-92.

Εκτός από τη δουλειά του στο «Law & Order», ο Sorvino πρωταγωνίστησε σε πολλές σειρές με σύντομη διάρκεια, όπως την «Bert D'Angelo/Superstar» του 1976, στην οποία υποδυόταν έναν αστυνομικό του Σαν Φρανσίσκο, και το αστυνομικό δράμα του CBS «The Oldest Rookie» του 1987-88.

Ο Paul Anthony Sorvino γεννήθηκε στο Μπρούκλιν από Ιταλοαμερικανούς. Μιλούσε άπταιστα ιταλικά και αρχικά είχε ως στόχο να γίνει τραγουδιστής της όπερας. Σπούδασε στην Δραματική Ακαδημία της Νέας Υόρκης και έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ στο μιούζικαλ «Bajour» το 1964 και στην μεγάλη οθόνη με μικρούς ρόλους στο «Where's Poppa?» το 1970 και στο «The Panic in Needle Park» την επόμενη χρονιά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.