Κινηματογραφος

John Wick: Ο ρόλος είχε γραφτεί αρχικά για τον Ηarrison Ford ή τον Clint Eastwood

Ο Keanu Reeves κατάφερε όμως να αλλάξει πλήρως τα πράγματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Keanu Reeves-John Wick
Keanu Reeves © Getty Images/Ideal Image

John Wick: O ρόλος δεν είχε γραφτεί για τον Κeanu Reeves. 

Ο Κeanu Reeves έχει μετατρέψει τον John Wick σε έναν εμβληματικό ήρωα δράσης τα τελευταία επτά χρόνια, αλλά αποδεικνύεται ότι ο ρόλος ήταν αρχικά γραμμένος για έναν ηθοποιό που έμοιαζε περισσότερο με τον Harrison Ford ή τον Clint Eastwood.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριζει ο Basil Iwanyk παραγωγός του franchise στο νέο βιβλίο «Τhey Shouldn't Have Killed His Dog: The Complete Uncensored Ass-Kicking Oral History of John Wick, Gun Fu, and the New Age of Action».

«Ένας από τους καλύτερους φίλους μου είναι ο Charlie Ferraro ο οποίος μου έστειλε αυτό το σενάριο από τον Derek Kolstad με τίτλο 'Scorn'», λέει ο Iwanyk στο βιβλίο (μέσω του Entertainment Weekly). «Ο πρωταγωνιστής ήταν ένας 75χρονος άνδρας, 25 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του. Ήταν η διασκέδαση του να βλέπεις τον Κλιντ Ίστγουντ να κλωτσάει κώλους. Σκέφτηκα, 'Εντάξει, υπάρχουν πιθανώς ένα ή δύο ονόματα με τα οποία θα μπορούσες να το κάνεις αυτό: Κλιντ Ίστγουντ, Χάρισον Φορντ».

«Ο άλλος καλύτερος φίλος μου στον κόσμο, αυτός ο τύπος, ο Jimmy Darmody, είναι ατζέντης στην CAA, ο οποίος τότε εκπροσωπούσε τον Keanu», συνεχίζει ο Iwanyk. «Και μου είπε: Έχεις καμιά ταινία δράσης για τον Keanu Reeves; Θυμάμαι να σκέφτομαι: 'Ο Keanu είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες  των τελευταίων 25 ετών - τι του συνέβη; Τι έκανε; Και σκηνοθετούσε την ταινία του, 'Man of Tai Chi', και έκανε το '47 Ronin'. Του δίνουμε το σενάριο και του λέμε: "Προφανώς, δεν είσαι 75 ετών».

Σύμφωνα με τον σεναριογράφο ο Reeves έκανε το σενάριο και τον χαρακτήρα δικό του. Ο ηθοποιός του «Matrix» λάτρεψε τόσο πολύ το σενάριο που αναμόρφωσε τον χαρακτήρα ώστε να μπορέσει να τον υποδυθεί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Park your Cinema 2024: Δωρεάν προβολές τον Ιούλιο στο ΚΠΙΣΝ
Park your Cinema: Τον Ιούλιο βλέπουμε ταινίες στο Ξέφωτο εντελώς δωρεάν

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους, επιλεγμένες από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έρχονται στο ΚΠΙΣΝ

Hit Man: Ο άλλος πληρωμένος εκτελεστής του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
Hit Man: Ο άλλος πληρωμένος εκτελεστής του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ένας καθηγητής δουλεύει κρυφά για την αστυνομία, υποδυόμενος τον πληρωμένο δολοφόνο, όταν μια γυναίκα του τηλεφωνεί για τον βίαιο σύζυγό της εκείνος δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.