Κινηματογραφος

Ο Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ σόκαρε τις Κάννες με την ταινία που γύρισε στην Αθήνα

Γιατί αποχώρησαν οι θεατές από την αίθουσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το καστ του «Crimes of the Future» στην προβολή της ταινίας. Φωτ. AP/Petros Giannakouris
Το καστ του «Crimes of the Future» στην προβολή της ταινίας © AP/EPΑ Pool

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών: Η νέα ταινία του Ντ. Κρόνενμπεργκ «Crimes of the Future», οι αποτροπιαστικές σκηνές και η αποχώρηση των θεατών.

Η έβδομη μέρα του 75ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, με την προβολή του body horror «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Αθήνα τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2021. 

Το «Crimes of the Future» διαδραματίζεται σε ένα κάπως μακρινό, «μετα-αποκαλυπτικό» μέλλον, με την ανθρωπότητα να μαθαίνει να προσαρμόζεται στο συνθετικό περιβάλλον, το ανθρώπινο σώμα υφίσταται νέους μετασχηματισμούς και μεταλλάξεις. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Βίγκο Μόρτενσεν, στον ρόλο ενός sui generis καλλιτέχνη, ο οποίος δημιουργεί τατουάζ στα εσωτερικά όργανα των πελατών του και στη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων ο οποίες πραγματοποιούνται δημόσια από μια ανέκφραστη Λεά Σεϊντού. Το σύνθημά του; «Η χειρουργική είναι το νέο σεξ». 

Το φιλμ είναι μια καναδοελληνική συμπαραγωγή μεταξύ της Serendipity Point Films του Ρόμπερτ Λάντος και της Αργοναύτες Α.Ε. του Πάνου Παπαχατζή.

Το κοινό που παρακολούθησε την παγκόσμια πρεμιέρα του «Crimes of the Future» χειροκροτούσε όρθιο επί 6 συνεχόμενα λεπτά μετά το τέλος της ταινίας. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Variety, από την προβολή υπήρξαν και αποχωρήσεις θεατών στα μισά του φιλμ εξαιτίας μερικών αποτροπιαστικών σκηνών που περιλαμβάνει, ενώ κάποιοι αποχώρησαν από τις πρώτες σκηνές της ταινίας, όπου ένα παιδί δαγκώνει μια πλαστική καρέκλα, όπως θα δάγκωνε μια σοκολάτα, πριν η μητέρα του το πνίξει με ένα μαξιλάρι. 

O ίδιος ο Κρόνεμπεργκ είχε δηλώσει ότι η ιδέα των θεατών να αποχωρούν από την πρεμιέρα στο φεστιβάλ εξαιτίας του περιεχομένου της ταινίας και των ιδιαίτερα γλαφυρών σκηνών, «είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο» κι αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά που θα συνέβαινε αυτό. Πριν από 26 χρόνια η ταινία του «Crash» δέχθηκε σκληρή αντίδραση στις Κάννες. 

«Υπάρχουν μερικές πολύ σκληρές σκηνές. Εννοώ, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε αποχωρήσεις μέσα στα πέντε πρώτα λεπτά της ταινίας. Είμαι σίγουρος. Κάποιοι άνθρωποι που έχουν δει την ταινία έχουν πει πως πιστεύουν ότι τα τελευταία 20 λεπτά θα είναι πολύ σκληρά για τους θεατές με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν. Ένας θεατής είπε ότι παραλίγο να πάθει κρίση πανικού. Κι εγώ λέω: “Αυτό θα ήταν εντάξει”. Αλλά δεν έχω πεισθεί ότι θα υπάρξει κάποια γενική αντίδραση. Περιμένω όμως αποχωρήσεις από την αίθουσα, στις Κάννες» είχε πει ο Κρόνεμπεργκ προ ημερών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα για τη μητέρα μου
Όλα για την Μητέρα μου: Το κορυφαίο φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ο ισπανός σκηνοθέτης τιμά αγαπημένα φιλμ του κλασικού Χόλιγουντ και ταυτόχρονα ξετυλίγει την προσφιλή θεματολογία του, βάζοντας ξανά σε περίοπτη θέση τις αγαπημένες του γυναίκες

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.