Κινηματογραφος

Η νέα ταινία του Χαζαναβίσιους αναγκάζεται να αλλάξει τίτλο λόγω Ρωσίας

To γράμμα Z συμβολίζει την εισβολή στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπούκα - Ουκρανία, Ρωσία, Ουκρανία, Ρωσο-Ουκρανικός Πόλεμος, Κίεβο, εισβολή, επίθεση, Ανατολική Ουκρανία, Ντονμπάς, Ντόνετσκ, Λουχάνσκ - Λουγκάνσκ, Βλαντίμιρ Πούτιν, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μαριούπολη
O Μισέλ Χαζαναβίσιους © ΕPA Pool

Ο οσκαρικός σκηνοθέτης Μισέλ Χαζαναβίσιους αναγκάζεται να αλλάξει τον τίτλο της ζόμπι-κωμωδίας του, καθώς το «Ζ» παραπέμπει στο έμβλημα των Ρώσων εισβολέων.

Το «Final Cut/Z (Comme Z)» του Μισέλ Χαζαναβίσιους η ταινία που θα ανοίξει το Φεστιβάλ των Καννών θα πρέπει να αλλάξει τίτλο λόγω της ρωσικής εισβολής.

Το λόγο το Ουκρανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου έστειλε επιστολή στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της, εξηγώντας ότι ένας τέτοιος τίτλος όταν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των ταινιών που θα προβάλει το φεστιβάλ, δίνει άλλο μήνυμα στις παρούσες συνθήκες.

«Σας παρακαλούμε να αλλάξετε τον τίτλο. Αυτή σας η κίνηση θα δείξει την συμπαράστασή σας με τον Ουκρανικό λαό που υποφέρει από την εισβολή των Ρώσων. Θα είναι μία συμβολική κίνηση εναντίον της βαρβαρότητας, της βίας και του τρόμου που σκορπίζει ο ρωσικός στρατός» δηλώνει ο Βλοντιμίρ Σέικο, που υπογράφει την επιστολή εκ μέρους του Ινστιτούτου.

Τόσο το Φεστιβάλ, όσο κι ο ίδιος ο Χαζαναβίσιους απάντησαν άμεσα. Ο σκηνοθέτης άλλαξε τον τίτλο σε «Coupé», κι έτσι θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία. Στις Κάννες, θα προβληθεί με τον διεθνή τίτλο που ήταν πάντα διαφορετικός: «Final Cut».

Το γράμμα «Ζ» και ο πόλεμος στην Ουκρανία - Τι συμβολίζει


Το «Z», ένα γράμμα που δεν υπάρχει στο κυριλλικό ρωσικό αλφάβητο, είναι γραμμένο σε ρωσικά τεθωρακισμένα και στρατιωτικά οχήματα που εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Telegraph», θεωρείται ότι συμβολίζει την υποστήριξη στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Hit Man: Ο άλλος πληρωμένος εκτελεστής του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
Hit Man: Ο άλλος πληρωμένος εκτελεστής του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ένας καθηγητής δουλεύει κρυφά για την αστυνομία, υποδυόμενος τον πληρωμένο δολοφόνο, όταν μια γυναίκα του τηλεφωνεί για τον βίαιο σύζυγό της εκείνος δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.