Κινηματογραφος

Η Σύρος ζει στους ρυθμούς του αniμαsyroς!

Φαντασμαγορικό κι επιτυχημένο, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων φέτος γίνεται 7 ετών

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
73710-148691.jpg

Το Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων αniμαsyroς γίνεται επτά ετών και γιορτάζει με μία φαντασμαγορική διοργάνωση. To αγαπημένο Φεστιβάλ κατακλύζει από σήμερα, 2 Οκτωβρίου την Ερμούπολη της Σύρου με δυνατές πανελλήνιες πρεμιέρες στο μοναδικό θέατρο Απόλλων που γιορτάζει φέτος τα 150 χρόνια του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλα αφιερώματα, γυναικείο άρωμα και υπαίθριες προβολές στην πλατεία Μιαούλη έξω από το επιβλητικό Δημαρχείο της Σύρου, από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου. Οι πιστοί ετοιμάζονται να σαλπάρουν.

image

Από το anima 6.0, στο Αpollon Cafe

Δύο διαγωνιστικά προγράμματα (Διεθνές και Φοιτητικό) που περιλαμβάνουν διεθνείς και εγχώριες μικρού μήκους ταινίες, σε μια μοναδική κινηματογραφική ατμόσφαιρα στην κοσμοπολίτικη καρδιά των Κυκλάδων.

image

Από το anima 6.0, στο Workshop

Ταινία Έναρξης

Φέτος, το στούντιο LAIKA φέρνει στο επίκεντρο του Φεστιβάλ τον ήρωα Eggs και τα συμπαθέστατα τέρατα φίλους του, πρωταγωνιστές της νέας πολυαναμενόμενης ταινίας Boxtrolls που θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα, με την υποστήριξη της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα και με εκλεκτό προσκεκλημένο τον εκπρόσωπο του στούντιο Μark Shapiro (USA). Το κοινό της Αθήνας είχε την ευκαιρία να πάρει μια πρόγευση του αφιερώματος αλλά και όλων των δράσεων της φετινής διοργάνωσης στην πρώτη προ-φεστιβαλική εκδήλωση του αniμαsyroς που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Πειραιώς), παρουσία του Mark Shapiro και άλλων δημιουργών.

image

The Boxtrolls

Το Boxtrolls βασίζεται στο βιβλίο του Alan Snow και διαδραματίζεται στη Βικτωριανή εποχή. Στην πόλη Cheesebridge, τα Boxtrolls ζουν υπόγεια και παρά την κακή φήμη τους είναι, στην πραγματικότητα, γλυκύτατα τερατάκια που μεγαλώνουν ένα ορφανό παιδί σαν δικό τους. Όταν θα απειληθούν από τον κακό Archibald Snatcher, ο Εggs θα βάλει τα δυνατά του να τα σώσει. Θα τα καταφέρει;

  • Trivia:H υπέροχη νέα δουλειά της LAIKA δείχνει ήδη από το trailer μία θετική διάθεση αναγνώρισης και εναλλακτικών μοντέλων οικογένειας, όπως δύο μαμάδες και δύο μπαμπάδες. Είναι animated 3D stop-motion, σε σκηνοθεσία των Graham Annable & Anthony Stacchi και τις φωνές τους δανείζουν οι Elle Fanning, Simon Pegg, Toni Collette, Isaac Hempstead Wright, Ben Kingsley, Nick Frost, Jared Harris, Richard Ayoade και Tracy Morgan.

image

Tante Hilda

Αφιερώματα - Ευρωπαϊκός αέρας και Γυναικείο Άρωμα

Πιστό στην προσπάθειά του να αναδεικνύει και τις λιγότερο γνωστές πτυχές του θαυμαστού κόσμου της animation κινηματογραφικής κοινότητας, το Φεστιβάλ φιλοξενεί φέτος ιδιαίτερα και πλούσια αφιερώματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και μία διάθεση ισότητας.

Γαλλία - Κροατία - Εσθονία

Με την ευγενική υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, το αniμαsyroς 7.0 πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στο μεγάλο Γάλλο δημιουργό ταινιών animation Jacques-Rémy Girerd, ιδρυτή του περίφημου στούντιο Folimage, με την προβολή των ταινιών του “Tante Hilda”, όπου η ομώνυμη πρωταγωνίστρια πασχίζει να σώσει τον κόσμο από μια επικείμενη οικολογική καταστροφή και το επίσης υπέροχο “Mia et Migou”.

Με κατεύθυνση προς Βορρά, άλλα σπουδαία αφιερώματα που πλαισιώνουν φέτος το Φεστιβάλ είναι το αφιέρωμα στο Animafest Zagreb (Κροατία), που είναι το δεύτερο παλαιότερο Φεστιβάλ animation στην Ευρώπη (1972), ενώ την τιμητική της έχει και η «δραστήρια» Εσθονία, με αφιερώματα στο Φεστιβάλ Tallin Black Nights Film Festival και το υπό-Φεστιβάλ του Animated Dreams, τα οποία μετρούν πάνω από 15 χρόνια πλούσιας παρουσίας στο animation, κρατώντας την πρώτη θέση στην ΒΑ Ευρώπη.

Woman in Anima - Signe Baumane

Το γυναικείο στοιχείο στην τέχνη του animation τιμά φέτος το αniμαsyroς, φιλοξενώντας αφιέρωμα με θέμα την Ισότητα των Φύλων, υπό την αιγίδα υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα. Το αφιέρωμα με τίτλο “Woman in Anima” περιλαμβάνει προβολές ταινιών της διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, Signe Baumane, το έργο της οποίας επικεντρώνεται στα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα, όπως το πρόσφατα βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Καρλοβι Βάρι “Rocks in my pockets” αλλά και ταινίες όπως το “Sita sings the blues” της Nina Paley.

Μία χρονιά με επετειακό αέρα και η Ερμούπολη πλημμυρίζει με πολλή animαγεία: 100 ταινίες, πρεμιέρες, πάρτι, παιδικές προβολές και εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τις Η.Π.Α., τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία, παράλληλα με τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για μαθητές δημοτικού, μικρούς και μεγάλους φίλους του animation, αλλά και για φοιτητές - εκκολαπτόμενους animators.

  • Και για όσους Φεστιβαλικούς φίλους δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τη διοργάνωση, φέτος θα αξιοποιηθούν και οι νέες τεχνολογίες που παρέχει το ανακαινισμένο, σ’ αυτό τον τομέα, θέατρο Απόλλων, με αναμεταδόσεις αρκετών προβολών μέσω live streaming σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

*Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη


To Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων αniμαsyroς 7.0 πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη Media.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα για τη μητέρα μου
Όλα για την Μητέρα μου: Το κορυφαίο φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ο ισπανός σκηνοθέτης τιμά αγαπημένα φιλμ του κλασικού Χόλιγουντ και ταυτόχρονα ξετυλίγει την προσφιλή θεματολογία του, βάζοντας ξανά σε περίοπτη θέση τις αγαπημένες του γυναίκες

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.