- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Στην ταινία «The Crossing» το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού
Ψήφισαν περισσότεροι από 5.000 νέοι
Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2021: Η ταινία «The Crossing» η μεγάλη νικήτρια - Πώς έγινε η ψηφοφορία και ποιες χώρες συμμετείχαν.
Το Βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου απονεμήθηκε φέτος στην ταινία «The Crossing» του Johanne Helgeland.
Περισσότεροι από 5.000 νέοι, ηλικίας 12 έως 14 ετών, από 38 χώρες του κόσμου, ψήφισαν ταυτόχρονα, online για να αναδείξουν το μεγάλο νικητή.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία της τολμηρής δεκάχρονης Γκέρντα και του αδερφού της Ότο, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν οι γονείς τους συλλαμβάνονται ως ανιστασιακοί, η Γκέρντα και ο Ότο καλούνται να ολοκληρώσουν μια αποστολή.
Οι άλλες δύο υποψήφιες ταινίες ήταν το «Wolfwalkers» των Tomm Moore & Ross Stewart και το «Pinocchio» του Matteo Garrone.
Για δεύτερη χρονιά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλλει η εξάπλωση της COVID-19, η δράση έλαβε χώρα εξ ολοκλήρου μέσω διαδικτύου. Στην Ελλάδα, τον συντονισμό της διοργάνωσης είχε για πέμπτη χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), σε συνεργασία με τα εθνικά Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, όπως πέρσι: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους - Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - CineDoc Kids. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ελληνικού Γραφείου MEDIA Δημιουργική Ευρώπη.
Διακόσιοι έφηβοι ηλικίας 12-14 ετών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, παρακολούθησαν μέσω streaming στην πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου τις τρεις υποψήφιες ταινίες, με ελληνικούς υπότιτλους για κωφά και βαρήκοα άτομα, διευρύνοντας έτσι την προσβασιμότητα τους. Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να στείλουν τις ερωτήσεις τους προς τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς των ταινιών. Στη συνέχεια, την Κυριακή 25 Απριλίου, συμμετείχαν σε online συζητήσεις για τις ταινίες με Έλληνες, βραβευμένους κινηματογραφιστές.
Οι Αλέξης Αλεξίου, Τζώρτζης Γρηγοράκης, Σοφία Εξάρχου, Νίκος Μούτσελος, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Έλλη Τρίγγου, Δεσποινίς Τρίχρωμη, Μαρία Φιλίνη και Λευτέρης Χαρίτος, άκουσαν τις αναλύσεις των νεαρών κριτών για τις ταινίες, απάντησαν στις ερωτήσεις τους και συζήτησαν μαζί τους για τα θέματα των ταινιών, για την κινηματογραφική γλώσσα και δημιουργία. Λίγο πριν την online ψηφοφορία, οι Έλληνες κριτές είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν και να ανταλλάξουν τις απόψεις τους με συνομήλικούς τους κριτές από τις άλλες χώρες της Ευρώπης.
Ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Βραβείου Νεανικού Κοινού προσφέρει κάθε χρόνο την ευκαιρία στους νέους που συμμετέχουν να παρακολουθήσουν ευρωπαϊκές ταινίες που απευθύνονται στην ηλικία τους και προσεγγίζουν με ευαισθησία και χιούμορ τα ζητήματα που τους απασχολούν. Υπό την καθοδήγηση έμπειρων κινηματογραφιστών συζητούν και ανταλλάσουν απόψεις, επικοινωνούν με συνομήλικους τους στην Ευρώπη, έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία για να γνωρίσουν το ευρωπαϊκό σινεμά, τους δημιουργούς του και όσα αυτό πρεσβεύει.
Ποιες οι χώρες που συμμετείχαν: Οι 38 χώρες που συμμετείχαν φέτος στην διοργάνωση ήταν οι: Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γροιλανδία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κόσοβο, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσέχικη Δημοκρατία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ