Κινηματογραφος

Φεστιβάλ στέλνει έναν τυχερό σε φάρο, με μόνη παρέα 60 ταινίες

Σε ένα απομονωμένο νησάκι στο αρχιπέλαγος της Σουηδίας, για μία ολόκληρη βδομάδα, «παρέα» με 60 πρεμιέρες ταινιών του φετινού Göteborg Film Festival.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Göteborg Film Festival
Göteborg Film Festival Ι The Isolated Cinema

Το Göteborg Film Festival στέλνει έναν τυχερό νικητή μόνο για μία βδομάδα σε έναν φάρο σε απομονωμένο νησί με μοναδική παρέα 60 πρεμιέρες ταινιών.

Η πρωτόγνωρη συνθήκη που βιώνουμε έχει ωθήσει πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ και διοργανωτές να σκεφτούν out of the box και πώς θα ανταπεξέλθουν καλύτερα την περίοδο του social distancing και της καραντίνας, με τις αίθουσες σε όλο τον κόσμο να παραμένουν κλειστές. Μέχρι να επανέλθουμε στην όποια κανονικότητα, τα κινηματογραφικά φεστιβάλ γίνονται online, κάτι που έχει θετικά σημεία (μπορούν να τα παρακολουθήσουν και άνθρωποι που μένουν εκτός της πόλης που διοργανώνεται) αλλά και ακόμα περισσότερα αρνητικά (τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μαγεία, επικοινωνία και «ζύμωση» της σκοτεινής αίθουσας και των παράλληλων events).

The Isolated Cinema


Το Göteborg Film Festival, της ομώνυμης πόλης της Σουηδίας, πήγε το out of the box και τις πρωτοποριακές ιδέες σε άλλο επίπεδο φέτος. Όχι ότι δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις, πριν τον COVID μάλιστα. Πέρσι, τρεις νικητές είχαν την «ευκαιρία» να δουν το sci-fi film «Aniara» μέσα από τρία… custom φέρετρα-σαρκοφάγους, σίγουρα μία αξέχαστη εμπειρία.

Φέτος, το φεστιβάλ διοργανώνεται διαδικτυακά από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου αλλά το Göteborg Film Festival φρόντισε ώστε ένας από εμάς να βιώσει κάτι το διαφορετικό. Οι διοργανωτές δημιούργησαν το «Isolated Cinema», το «Απομονωμένο Σινεμά», με έναν τυχερό να ζει για μία ολόκληρη βδομάδα στον φάρο Pater Noster στη μικροσκοπική βραχονησίδα Hamneskär στα νοτιοανατολικά της Σουηδίας. Αυτό θα πει social distancing.

Göteborg Film Festival
Göteborg Film Festival Ι The Isolated Cinema

Ο Φάρος
Ο Φάρος


Η μόνη σου παρέα; 60 ταινίες –πρεμιέρες, μέσα από το πρόγραμμα του Göteborg Film Festival 2021. Τίποτα άλλο όμως για να σου αποσπά την προσοχή. Τηλέφωνα, υπολογιστές, ακόμα και βιβλία, δεν επιτρέπεται. Μπορείς να δεις όσες ταινίες θες ή απλά να ηρεμήσεις για μία βδομάδα από την digital φασαρία αυτού του κόσμου, με μόνη προϋπόθεση να δημιουργείς ένα μικρό καθημερινό video-ημερολόγιο.

Αν λοιπόν θέλεις και εσύ να νιώσεις λίγο σαν τον Γουίλεμ Νταφόε και Ρόμπερτ Πάτινσον στην ταινία «Ο Φάρος», μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ, ακόμα και να δηλώσεις συμμετοχή. Καλή επιτυχία.
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.