Κινηματογραφος

Ο Godzilla επιστρέφει μετά από 60 χρόνια

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67129-135410.jpg

Η επική αναγέννηση του απόλυτου κινηματογραφικού τέρατος

Ο Godzilla επανέρχεται σε μια εντυπωσιακή τρισδιάστατη εκδοχή σε σκηνοθεσία Γκάρεθ Έντουαρντς και παραγωγή Warner Bros. και Legendary Pictures.

Το διάσημο τέρας έγινε γνωστό για την μυθική παρουσία του αλλά και για τον συμβολισμό της καταστροφής της ανθρωπότητας. Τώρα οι παραγωγοί οραματίζονται έναν νέο Γκοτζίλα: «Ο Γκοτζίλα του 1954 μας ενέπνευσε για να δημιουργήσουμε έναν πιο σύγχρονο Γκοτζίλα, με στόχο να φαίνεται όσο πιο αληθινός γίνεται… Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Γκάρεθ Έντουαρντς, και η ομάδα των οπτικών εφέ έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στη διατήρηση του ρεαλιστικού στοιχείου στη μορφή του Godzilla», σύμφωνα με τον Τζιμ Ράιτζιελ, υπεύθυνο για τα οπτικά εφέ.

Η ταινία, χαρακτηριστική του genre kaiju eiga (monster movie), εξελίχθηκε σε μία από τις αγαπημένες και πιο δημοφιλείς ηρωικές ταινίες του 20ου και 21ου αιώνα.

Ο Γκοτζίλα, όμως, δεν είναι μόνο ένα τρομακτικό τέρας αλλά κρύβει και μια άλλη πλευρά: συμβάλλει στην αποκατάσταση της ισορροπίας, συμβολίζοντας την τιμωρία της ανθρωπότητας και την εκδίκηση της φύσης για την κακοποίηση που έχει υποστεί από τους ανθρώπους. Έτσι, ο Γκοτζίλα εξελίσσεται σε ηρωική μορφή. “Είναι παράδοξο το πώς από τη μία τον φοβάσαι, και από την άλλη εκπέμπει μια έλξη… Αναμφισβήτητα είναι “κακός”, αλλά παράλληλα φανερώνει στοιχεία αθωότητας και ηρωισμού... Αυτές οι δύο πλευρές στο χαρακτήρα του είναι που τον κάνει τόσο ενδιαφέροντα και απρόβλεπτο”, σχολιάζει η παραγωγός Μέρι Πάρεντ.

Σκηνοθεσία: Γκάρεθ Έντουαρντς

Πρωταγωνιστούν: Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Κεν Γουατανάμπι, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Ζιλιέτ Μπινός, Μπράιαν Κράνστον

Από τις 15/5 στους κινηματογράφους. Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Aνακαλύψτε ακόμα περισσότερα clips παίζοντας το online παιχνίδι TRACK GODZILLA

ΠΑΙΞΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ TRACKGODZILLA.COM/GR

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τελευταίος ταξιτζής: Ο Αθηναίος Τράβις του Στέργιου Πάσχου
Ο τελευταίος ταξιτζής: Ο Αθηναίος Τράβις του Στέργιου Πάσχου

Ένα αστικό θρίλερ με νουάρ αποχρώσεις που κατά διαστήματα μετατρέπεται σε ένα ερωτικό ψυχολογικό δράμα με απρόσμενη εξέλιξη, αλλά και μια κραυγή αγωνίας για την ανάγκη ουσιαστικής επαφής

Μικρά πρόστυχα γράμματα από την Ολίβια Κόλμαν και την Τζέσι Μπάκλεϊ
Μικρά πρόστυχα γράμματα από την Ολίβια Κόλμαν και την Τζέσι Μπάκλεϊ

Ένα πραγματικό συμβάν που συνέβη στην Αγγλία του 1920 δίνει την έμπνευση στην Τέα Σάροκ προκειμένου να φτιάξει μια ωρολογιακής ακρίβειας μαύρη κωμωδία εποχής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.