Κινηματογραφος

Λεωνίδας Παπαγεωργίου

Μια παλαιότερη συνέντευξη στην A.V. του ιδιοκτήτη του ΤΡΙΑΝΟΝ που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

2642-204777.JPG
Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64698-130339.jpg

Νεκρός σε τροχαίο ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου, αιθουσάρχης του καλού σινεμά «Τριανόν» της οδού Κοδριγκτώνος. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, τόπο καταγωγής του.

Ο Παπαγεωργίου, 52 ετών και πατέρας τριών παιδιών, είχε πάρει το «Τριανόν» από τον πατέρα του. Από την αγάπη του για το σινεμά, είχε παρατήσει την Ιατρική στο έκτο έτος, όπου χρώσταγε μόλις μερικά μαθήματα για να πάρει τπυχίο. Τον είχα γνωρίσει και ως πελάτης κι ακόμα περισσότερο στην έρευνα για τη συγγραφή του βιβλίου μου «Τα σινεμά της Αθήνας 1896 - 2013. Ιστορίες του αστικού τοπίου».

Το «Τριανόν» ξεκίνησε το 1961 και ήταν το πρώτο σινεμά στην Αθήνα με ανοιγοκλειόμενη οροφή (τώρα είναι το μόνο). Είχε καταφέρει να σταθεί στην κρίση με σινεφίλ αφιερώματα, "ψαγμένες" προβολές, θέατρο, καραγκιόζη, συναυλίες, διαλέξεις και άλλες δραστηριότητες.

Το 2011-12, όταν ο κινηματογράφος έκλεινε τα 50 χρόνια του, ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου είχε οργανώσει σειρά πανηγυρικών εκδηλώσεων. Τότε, είχα πάρει για την «A.V.» μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη που την ανεβάσαμε με τον τίτλο «Μισός αιώνας ΤΡΙΑΝΟΝ»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα για τη μητέρα μου
Όλα για την Μητέρα μου: Το κορυφαίο φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ο ισπανός σκηνοθέτης τιμά αγαπημένα φιλμ του κλασικού Χόλιγουντ και ταυτόχρονα ξετυλίγει την προσφιλή θεματολογία του, βάζοντας ξανά σε περίοπτη θέση τις αγαπημένες του γυναίκες

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.