- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ο Σπάικ Λι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στις Κάννες
«Τιμή μου που είμαι ο πρώτος εκπρόσωπος της αφρικανικής διασποράς»


Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Σπάικ Λι θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φετινού Φεστιβάλ των Καννών
Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ και τις επικρίσεις για την απουσία ποικιλομορφίας, το Φεστιβάλ των Καννών ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός σκηνοθέτης Σπάικ Λι θα είναι πρόεδρος της κριτικής του επιτροπής φέτος, ο πρώτος μαύρος που αναλαμβάνει τη θέση.
Ο 62χρονος Λι ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Είναι τιμή μου που είμαι ο πρώτος εκπρόσωπος της αφρικανικής διασποράς που διορίζεται πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών».
«Το βλέμμα του Σπάικ Λι είναι πιο πολύτιμο από ποτέ», σχολίασαν ο Πιερ Λεσκιούρ πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών και ο Τιερί Φρεμό, ο διευθυντής του σε ανακοίνωσή τους.
Ο Σπάικ Λι, ένας ιδιαίτερα πολιτικοποιημένος σκηνοθέτης, έχει παρουσιάσει επτά ταινίες του στο Φεστιβάλ των Καννών. Η πιο πρόσφατη, το “BlacKkKlansman” που παρουσιάζει την πραγματική ιστορία ενός μαύρου που διείσδυσε στην Κου Κλουξ Κλαν, τιμήθηκε το 2018 με τον Χρυσό Φοίνικα.
«Οι Κάννες διαμόρφωσαν την πορεία μου στον παγκόσμιο κινηματογράφο», υπογράμμισε ο Αμερικανός σκηνοθέτης, αναφερόμενος στη μακρά του ιστορία με το Φεστιβάλ, όπου όλα ξεκίνησαν το 1986 με την ταινία του “She’s got to have it”.
Τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής του φετινού Φεστιβάλ των Καννών, που θα διεξαχθεί από τις 12 ως τις 23 Μαΐου, θα ανακοινωθούν στα μέσα Απριλίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η 22χρονη ηθοποιός θα εμφανιστεί στο πλευρό του Τομ Χόλαντ
Μετά από μία εξαετή παύση από την υποκριτική
Η νέα ταινία του Μάικ Λι θυμίζει παλιές, αριστουργηματικές δουλειές του
Ένα απολαυστικό, βραδυφλεγές κατασκοπικό δράμα που βασίζεται στην ίντριγκα και τα βρόμικα παιχνίδια που υφαίνονται στο σκοτάδι
Ένα βαρετό χρονικό γύρω από την απόφαση ενός πολιτικού να βοηθήσει στη σύλληψη ενός αφεντικού της Μαφίας
Βασίζεται στην πεποίθηση του Ζία Ζάνγκε ότι η ακτινογραφία της σημερινής Κίνας είναι συνυφασμένη με τις δοκιμασίες της σύγχρονης γυναίκας.
Πρόκειται για το πρώτο πρότζεκτ του σκηνοθέτη μετά το οσκαρικό «Banshees of Inesherin» - H ταινία θα γυριστεί στο απομακρυσμένο Νησί του Πάσχα
Οι επετειακές προβολές για τα 50 χρόνια της εξωφρενικής κωμωδίας που άνοιξε δρόμους
Τι δήλωσε η γνωστή ηθοποιός
Το μετα-αποκαλυπτικό δράμα του HBO επιστρέφει δριμύτερο
Η ταινία θα είναι βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ, το οποίο φέρει τη σεναριακή υπογραφή του Ριβς
Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Η πτώση των δικτατοριών και η άνθιση του νέου κινηματογράφου / Ελλάδα – Ισπανία - Πορτογαλία»
«Το προηγούμενο φιλμ δεν άφηνε χρόνο για την ανάπτυξη των χαρακτήρων» δήλωσε ο σκηνοθέτης
Τα δημιουργικά ηνία του project θα αναλάβει ο σκηνοθέτης του «Iron Man» και του «The Mandalorian», Τζον Φάβρο
Ο Αμερικανός σταρ πρωταγωνιστεί στο «The Rivals of Amziah King» του Άντριου Πάτερσον
Μιλήσαμε με τη Διευθύντρια του MDA Hellas κα. Αντιγόνη Καρρά για το ντοκιμαντέρ με αφορμή την προβολή του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
«Η μεταφορά του δημιουργικού ελέγχου στην Amazon αποτελεί τη σωστή απόφαση»
Οι Τζον Φράνσις Ντέιλι και Τζόναθαν Γκόλντσταϊν αναλαμβάνουν το σενάριο
Έπεσε στο πλατό και υπέστη κάκωση στο ισχίο
«Open your f...ing ears man»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.