Κινηματογραφος

Stardust: Η πρώτη φωτογραφία του κινηματογραφικού David Bowie

Η ταινία ακολουθεί το ταξίδι του David Bowie στις ΗΠΑ που οδήγησε στη δημιουργία του Ziggy Stardust

Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δείτε την πρώτη εικόνα του Johnny Flynn στην βιογραφική ταινία «Stardust» ως David Bowie

Τον περασμένο Ιανουάριο έγινε γνωστή η παραγωγή του «Stardust», της βιογραφικής ταινίας της Salon Pictures που θα παρακολουθεί τα πρώτα βήματα του David Bowie. Η ανακοίνωσή της προκάλεσε γρήγορα την αντίδραση του Duncan Jones, γιου του καλλιτέχνη που έφυγε από τη ζωή το 2016, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει μέσω Twitter ότι η οικογένειά του δεν ενέκρινε την παραγωγή, ούτε έχει δώσει τα δικαιώματα της μουσικής του πατέρα του σε αυτήν, με το τελευταίο, βέβαια, αυτό εμπόδιο να έχει ξεπεραστεί, αφού το «Stardust» θα περιλαμβάνει διασκευές του Bowie, των οποίων η οικογένειά του δεν έχει τα δικαιώματα. 

 

Το σενάριο υπογράφει ο Christopher Bell (Οι Τελευταίοι Τσάροι) και την σκηνοθεσία ο Gabriel Range (Outlaw Prophet: Warren Jeffs). Η πλοκή ακολουθεί το πρώτο ταξίδι του καλλιτέχνη στις ΗΠΑ το 1971, ταξίδι το οποίο τον οδήγησε στη δημιουργία του glam και εκκεντρικού alter ego του, Ziggy Stardust, που συστήθηκε στο κοινό το ‘72 με το άλμπουμ «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars», για να «συνταξιοδοτηθεί» έναν χρόνο αργότερα. 

Στην ταινία θα δούμε την Jena Malone (The Hunger Games: Catching Fire) στον ρόλο της  πρώτης γυναίκας του David Bowie, Angie, και τον Marc Maron (GLOW) ως τον μάνατζερ του, Rob Oberman. Στη θέση του πρωταγωνιστή βρίσκεται ο 36χρονος μουσικός και ηθοποιός, Johnny Flynn (Lovesick), από τον οποίο μάλιστα έχουμε πλέον και μια πρώτη εικόνα, για το πώς θα τον δούμε να ενσαρκώνει τον καλλιτέχνη, όταν εκείνος ήταν μόλις 24 ετών.