Κινηματογραφος

Η ληστεία της Μαφίας

Κλοπή υψηλού ρίσκου

2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99'
324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 712
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mafia.jpg

Κριτική της ταινίας του Τομ ντε Νούτσι, «Η ληστεία της Μαφίας » από τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη

Ξεκάθαρες οι αναφορές στα παραδοσιακά heist movies με έμφαση στους καλογυαλισμένους, χιουμοριστικούς στο μεγαλύτερο βαθμό τους διαλόγους και τους φωτογενείς, κακόφημους χαρακτήρες, αλλά χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας ή έστω προσπάθειας να διατυπωθεί κάτι νέο στο ξεχειλωμένο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό είδος. Βλέπεται μεν άνετα αλλά η αίσθηση ότι το έργο το έχουμε ξαναδεί αφαιρεί πόντους θεαματικότητας από το σύνολο. Ικανοποιητική η ανάπλαση της εποχής και ιντριγκαδόρικο το based on a true story θέμα, αλλά η δοσμένη σαν από ξαναζεσταμένο φαγητό ερμηνεία του Παλμιντέρι και ο γεμάτος ναρκισσισμό χορός της κάμερας (split οθόνη, τρικ με το μουσικό μοτίβο, καταιγιστικό μοντάζ στις σκηνές δράσης) περισσότερο κουράζει παρά γοητεύει. Τουλάχιστον ο έτερος γερόλυκος Ντον Τζόνσον κάπως προσπαθεί να φτιάξει έναν υποφερτό χαρακτήρα.  

INFO
Vault
Η ληστεία της Μαφίας Vault
2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99'

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τομ Ντενούτσι
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ντον Τζόνσον, Θίο Ρόσι, Βίνσεντ Παστόρε, Τσαζ Παλμιντέρι, Τσακ Ζίτο, Μπερτ Γιανγκ, Γουίλιαμ Φόρσαϊθ, Σαμίρα Γουίλεϊ, Κλάιβ Στάντεν, Σον Ρίνγκολντ, Έρικ Λούτες
  • χρονολογια: 2019
Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.