Κινηματογραφος

Anna

Σέξι κατασκοπεία διά χειρός Λικ Μπεσόν

2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 119'
324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 711
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
anna.jpg

Κριτική της ταινίας του Λικ Μπεσόν, «Anna» από τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη

Περιέργως η ταινία πήγε άκλαυτη στις ΗΠΑ –μόλις 7,5 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις σε ένα μήνα–, αφού ως τεχνικό κατασκεύασμα είναι μια υποδειγματική δουλειά από πλευράς Μπεσόν, ο οποίος τηρεί ευλαβικά όλα τα κλισέ της χορταστικής, σπιντάτης και εντυπωσιακής (απίστευτη η σεκάνς της πρώτης δοκιμασίας της Άννας στο εστιατόριο) περιπέτειας. Ο δε χαρακτήρας της ηρωίδας είναι υποδειγματικά δοσμένος από την πρωτοεμφανιζόμενη Σάσα Λους, το μοντέλο της Ντίορ που φαίνεται να το έχει με την υποκριτική. Όμως ο αμερικανός θεατής, που δείχνει πόσο τιμωρός μπορεί να γίνει, προφανώς έθαψε το φιλμ λόγω της εμπλοκής του ονόματος του δημιουργού του σε μια σειρά σκανδάλων που φέρει 9 γυναίκες να κατηγορούν τον Μπεσόν για σεξουαλική παρενόχληση. Εκτός κι αν επηρέασε την κοινή γνώμη των ΗΠΑ ο παρακάτω διάλογος που λέγεται μεταξύ Μίρεν (υποδύεται την πιο-σκληρή-δεν-γίνεται προϊσταμένη της Άννα) και Λους μετά από την ανάκριση της τελευταίας από τον αμερικανό πράκτορα Κίλιαν Μέρφι: «Πώς σου φάνηκε;» «Όμορφος, γοητευτικός και λίγο μαλάκας».  «Κατάλαβα. Ο τυπικός πράκτορας της CIA, δηλαδή». 

INFO
Anna
Anna Anna
2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 119'

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λυκ Μπεσόν
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Σίλιαν Μέρφυ, Χέλεν Μίρεν, Λουκ Εβανς, Έρικ Γκόντον, Ιβάν Φράνεκ, Σάσα Λους, Λέρα Άμποβα, Αλεξάντερ Πέτροβ, Νικίτα Παβλένκο, Άννα Κρίπα, Αλεξέι Μασλοντούντοβ
  • χρονολογια: 2019
Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.