Κινηματογραφος

Megalopolis: Τι γνωρίζουμε για το φιλόδοξο φιλμ του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Μία παραγωγή μεγάλης κλίμακας με ένα αντίστοιχα μεγάλο καστ

Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οχτώ χρόνια μετά το «Twixt», την τελευταία ταινία του, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα φαίνεται ότι ετοιμάζει το επόμενο κινηματογραφικό του πόνημα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Deadline, ο 80χρονος σκηνοθέτης θα ξεκινήσει την παραγωγή μίας μεγα-ταινίας, ενός ονείρου χρόνων για τον ίδιο, η οποία θα είναι αρκετά μεγάλη τόσο σε χρόνο, όσο και σε καστ.

Ο επικρατέστερος τίτλος για την ώρα είναι το «Megalopolis», ενώ ανάμεσα στα ονόματα των ηθοποιών, που ακούγονται, βρίσκεται και αυτό του Τζουντ Λο. Ακόμα δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι η ταινία θα ξεπεράσει σε διάρκεια και το «Αποκάλυψη Τώρα», το οποίο πλησίαζε τις δυόμιση ώρες, ενώ θα τοποθετείται στην Νέα Υόρκη, ή μάλλον σε μία αρχιτεκτονικά ουτοπική προσέγγιση της πόλης.

Αναλυτικότερα, ο Κόπολα σχολίασε στον δημοσιογράφο Μάικ Φλέμινγκ: «Φέτος σχεδιάζω να ξεκινήσω την μακροχρόνια φιλοδοξία μου να πραγματοποιήσω ένα τεράστιο εγχείρημα, χρησιμοποιώντας όλα όσα έχω μάθει κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας μου, που ξεκίνησε στην ηλικία των 16 θεατρικά, και θα αποτελεί ένα έπος μεγάλης κλίμακας, που έχω ονομάσει Megalopolis. Είναι ασυνήθιστο, θα είναι μία παραγωγή μεγάλου μεγέθους με ένα μεγάλο καστ. Εκμεταλλεύεται όλα τα χρόνια προσπάθειάς μου να δημιουργήσω ταινίες διαφορετικών στυλ και τύπων, με αποκορύφωμα αυτό που νομίζω ότι είναι η δική μου φωνή και το όραμα. Δεν κατατάσσεται ανάμεσα στα συνηθισμένα από τις τωρινές παραγωγές, αλλά έχω σκοπώ και ελπίζω και βασικά προωθώ το να ξεκινήσει η παραγωγή φέτος».