Κινηματογραφος

Δάκρυσε ο Λάνθιμος για την «Ευνοούμενή» του (video)

Ο σκηνοθέτης αγκάλιασε και φίλησε την πρωταγωνίστριά του Ολίβια Κόλμαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Λάνθιμος
Γιώργος Λάνθιμος, Αριάν Λαμπέντ / © Frazer Harrison/Getty Images/Ideal Images

Είναι η πρώτη φορά που μια πρωταγωνίστρια ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου ανεβαίνει στη σκηνή του Dolby Theatre για να τιμηθεί με το χρυσό αγαλματίδιο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Ο έλληνας σκηνοθέτης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του για τη μεγάλη νίκη της πρωταγωνίστριάς του Ολίβια Κόλμαν.

Όταν ανακοινώθηκε πως νικήτρια του Α' Γυναικείου Ρόλου είναι η Ολίβια Κόλμαν για τον ρόλο της ως Βασίλισσα Άννα στην ταινία The Favourite του Έλληνα σκηνοθέτη, ο Γιώργος Λάνθιμος σηκώθηκε από τη θέση του και πολύ χαρούμενος, την αγκάλιασε και τη φίλησε. 

Η ίδια η Κόλμαν, στον ευχαριστήριο λόγο της, αφού παρέλαβε το χρυσό αγαλματίδιο, είπε: «Γιώργο, καλύτερέ μου σκηνοθέτη, στην καλύτερη ταινία», ευχαριστώντας τον πρώτο για το βραβείο της.

Την ώρα εκείνη ο σκηνοθέτης της βραδιάς, κάνει ένα κοντινό πλάνο στον Γιώργο Λάνθιμο, που παρακολουθεί από τις πρώτες σειρές του θεάτρου, δίπλα στη σύζυγό του. Το καρέ (στο 1΄και 35΄΄) εστιάζει στη στιγμή που ο σκηνοθέτης δακρύζει φανερα συγκινημένος. 

Fishbach - Mortel (Clip officiel)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.