- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Κέρκυρα διεκδικεί το Best European Film Location Award 2018
Βοηθήστε την Κέρκυρα να ξεχωρίσει ως η καλύτερη τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα στην Ευρώπη
![cor.jpg cor.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/11/29/cor.jpg)
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου διαγωνισμού, το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN) ανακοινώνει το 2o «EUFCN Location Award», του διαγωνισμού για την καλύτερη ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα.
Το EUFCN αποτελείται από 90 μέλη από 30 χώρες, τα οποία προωθούν τις ευρωπαϊκές τοποθεσίες για οπτικοακουστικές παραγωγές. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε συνεργασία με το Cineuropa. Πέρσι το Δίκτυο γιόρτασε την 10η επέτειο του με μια εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου και θέσπισε το βραβείο.
Η Διεύθυνση Hellenic Film Commission (μέλος του EUFCN) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (EKK) με χαρά ανακοινώνει πως η πρότασή του -και φέτος- συγκαταλέγεται στους φιναλίστ και διεκδικεί τη διάκριση. Πρόκειται για την υποψηφιότητα της Κέρκυρας, ενός από τα προστατευόμενα μνημεία της Ελλάδας από την UNESCO, όπου γυρίστηκε η εξαιρετικά δημοφιλής τηλεοπτική σειρά των βρετανικών καναλιών ITV και PBS THE DURRELLS (1ος - 4ος κύκλος επεισοδίων).
Έως τις 30 Νοεμβρίου 2018, το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την πανευρωπαϊκή τετράγλωσση πλατφόρμα Cineuropa - www.cineuropa.org και να ψηφίσει, συμπληρώνοντας την online φόρμα (εδώ). Πέρα από την ευχαρίστηση να βοηθήσουν το μέρος που αγαπούν να κερδίσει τον τίτλο της «Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας», όσοι και όσες συμμετέχουν στην ψηφοφορία μπορούν να διεκδικήσουν τριήμερη διαμονή για δύο άτομα, στην τοποθεσία που θα κερδίσει το βραβείο. Ο νικητής θα επιλεγεί με κλήρωση, μεταξύ αυτών που θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία, από το EUFCN και το Cineuropa.
Τα γυρίσματα του 4ου κύκλου επεισοδίων της τηλεοπτικής σειράς THE DURRELLS στην Κέρκυρα
Ο 4ος κύκλος επεισοδίων της εξαιρετικά δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς THE DURRELLS των βρετανικών καναλιών ITV και PBS, ολοκληρώθηκε μετά από 33 ημέρες γυρισμάτων στην Κέρκυρα τον Οκτώβριο. Ο νέος, και τελευταίος, κύκλος της σειράς αποτελείται από 6 επεισόδια. Όλοι οι προηγούμενοι κύκλοι επεισοδίων πραγματοποίησαν γυρίσματα στην Κέρκυρα, συμπεριλαμβανομένης της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, ενός από τα δεκαοχτώ προστατευόμενα από την UNESCO μνημεία της Ελλάδας.
Η σειρά βασίζεται στην αυτοβιογραφική τριλογία της Κέρκυρας του Τζέραλντ Ντάρελ, φυσιοδίφη, εξερευνητή και συγγραφέα, η οποία εξιστορεί την εγκατάσταση της οικογένειας του στο νησί το 1933.
Το σενάριο του 4ου κύκλου επεισοδίων υπογράφει ακόμη μια φορά ο υποψήφιος για βραβείο BAFTA Simon Nye (Men Behaving Badly, Reggie Perrin). Τους βασικούς ρόλους της οικογένειας των Ντάρελ παίζουν ο Josh O' Connor (Lawrence, Les Miserables), η Callum Woodhouse(Leslie, Cold Feet), η Daisy Waterstone (Margo) και ο Milo Parker (Gerald, Mr Holmes). Την παραγωγή υπογράφει η εταιρία Sid Gentle Films Ltd. σε συμπαραγωγή με την Masterpiece. Στον τελευταίο κύκλο επεισοδίων η διακεκριμένη ηθοποιός Keeley Hawes (The Missing, Bodyguard) επαναλαμβάνει τον ρόλο της μητριαρχικής Λουίζα Νταρέλ στα τελευταία ηλιόλουστα επεισόδια της σειράς. Παίζουν ακόμη ο Αλέξης Γεωργούλης (My Life in Ruins) στο ρόλο του γοητευτικού Σπύρου, η Miles Jupp (Howards End) στο ρόλο της ξαδέλφης Μπάζιλ, η Anna Savva (Genius) ως οικονόμος Λουγκαρέτζια, ο Γιώργος Καραμίχος (LoveIs...) ως Δρ. Στεφανίδης και η Lucy Black (Jericho) στο ρόλο της Φλόρενς Πετρίδη. Σκηνοθετεί ο Roger Goldby (Callthe Midwife) και ο Steve Barron (Treasure Island), ο οποίος σκηνοθέτησε το πρώτο επεισόδιο του 1ου κύκλου και επέστρεψε για να σκηνοθετήσει το φινάλε. Ο Christopher Hall επέστρεψε ως παραγωγός.
Tο Hellenic Film Commission ζήτησε από τους παραγωγούς να περιγράψουν την εμπειρία τους από τα γυρίσματα στην Κέρκυρα.
«Είμαστε ευτυχείς που είχαμε μια τόσο ισχυρή και δημιουργική σχέση τόσο με την Κέρκυρα όσο και με τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα. Η κινηματογράφηση στον τόπο που τόσο αγάπησε ο Τζέραλντ Ντάρελ και τα εκατομμύρια των θεατών, συνέβαλε καθοριστικά στην τεράστια επιτυχία της σειράς. Εντυπωσιαστήκαμε ιδιαίτερα από την προθυμία, τη σκληρή δουλειά και την ικανότητα των ελληνικών κινηματογραφικών συνεργείων και των τεχνικών τους και κάναμε πολλούς φίλους ζωής. Οι τοποθεσίες είναι όμορφες και στην περίπτωση που υπάρχει η παραμικρή δυσκολία, γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τους υπευθύνους ώστε να διευκολυνθεί το γύρισμα με λεπτούς και σωστούς χειρισμούς. Λατρεύουμε να κάνουμε γυρίσματα στην Κέρκυρα και στην Ελλάδα», μας είπε η Sally Woodward Gentle, Executive Producer της σειράς, περιγράφοντας την εμπειρία της στην Ελλάδα.
«Γυρίζοντας τους DURRELLS στην Κέρκυρα ήταν μια απολαυστική εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος. Ερωτευτήκαμε το νησί, τις εκπληκτικές τοποθεσίες, την ομορφιά της αρχιτεκτονικής και τη φιλικότητα των κατοίκων του. Πέρα από αυτό, το μικτό συνεργείο αποτελούμενο από Βρετανούς, Αθηναίους και ντόπιους Κερκυραίους τεχνικούς οδήγησε σε μια πολύ αρμονική, τολμώ να πω, ευρωπαϊκή εμπειρία γυρισμάτων. Ως παραγωγός, ανυπομονώ να ξανακάνω γύρισμα στην Ελλάδα και είμαι βέβαιος ότι τα νέα οικονομικά κίνητρα θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να ξανασυμβεί», σχολίασε για το Hellenic Film Commission ο Christopher Hall, Παραγωγός της σειράς.
«Ως έμπειρος Έλληνας επαγγελματίας στον κινηματογράφο τα τελευταία 20 χρόνια, συνειδητοποιώ πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα να ενθαρρύνει οποιαδήποτε κινηματογραφική παραγωγή, είτε τηλεοπτική σειρά, είτε κινηματογραφική ταινία, είτε ντοκιμαντέρ. Το νέο ελληνικό επενδυτικό κίνητρο μας επιτρέπει να ανταγωνιστούμε σε παγκόσμιο επίπεδο οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Γνωρίζουμε ότι έχουμε εξαιρετικές τοποθεσίες, πολύ έμπειρους τεχνικούς, κινηματογραφικό εξοπλισμό και σπουδαίους ηθοποιούς, αλλά τα οικονομικά κίνητρα είναι το κλειδί για τη διατήρηση της βιομηχανίας μας» προσθέτει ο Κώστας Ραφτόπουλος, υπεύθυνος εκτέλεσης παραγωγής της σειράς στην Ελλάδα.
Η εταιρεία που ανέλαβε την εκτέλεση παραγωγής στην Ελλάδα είναι η Avion Films. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Κέρκυρα το συνεργείο αποτελούνταν από 80 Έλληνες (55 από την Κέρκυρα και 35 από την Αθηνά) και 90 μέλη από την Μεγάλη Βρετανία.
Τα γυρίσματα της σειράς στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν στις εξής τοποθεσίες: Κοντόκαλι, πόλη Κέρκυρας, Κουλούρα, Άγιος Στέφανος, Ερημίτης, Γαστούρι, Μπουκάρι, Παραμόνας, Πουλάδες, Δανίλια, Σκριπερό, Νησάκι, Χαλικούνας, Κουραμάδες και Σιναράδες.
Ο 4ος κύκλος επεισοδίων THE DURRELLS έχει εγκριθεί για ενίσχυση με cash rebate από το ΕΚΟΜΕ.
Η Διεύθυνση Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υποστήριξε την παραγωγή διευκολύνοντας την απόκτηση αδειών για τα γυρίσματα της σειράς στην Κέρκυρα, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυστριακός επιχειρηματίας με έδρα το Ντουμπάι κατέθεσε αιτήσεις ακύρωσης στην ΕΕ
Η 64χρονη ηθοποιός τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο του θεσμού
Είτε γιορτάζεις είτε όχι, είτε είσαι in love είτε σε φάση «I hate everyone»
Μιλήσαμε με τον Βασίλη Λούρα για το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ του που προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους από το CINOBO
Ο διάσημος σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 91 ετών
Στην ταινία αναμένεται να πρωταγωνιστήσει ο Τζέικομπ Ελόρντι
O Άντονι ΜακΚι μοιάζει ο κατάλληλος για να φέρει τον μύθο του ήρωα με την ασπίδα-αστερόεσσα στη νέα εποχή
Aναβιώνει την εποχή του Εμφυλίου και τις Παιδοπόλεις της βασίλισσας Φρειδερίκης
21χρονος τον κατηγόρησε για άγγιγμα δημοσίως «με ανάρμοστο τρόπο» το 2013
Ο Δανός καλλιτέχνης έκανε γνωστή την διάγνωση του το 2022
Παγκόσμια πρεμιέρα στις 6 Ιουνίου
Από τις 100 κορυφαίες ταινίες του 2024, πάνω από τις μισές είχαν γυναίκες πρωταγωνίστριες
Δείτε το τρέιλερ της νέας ταινίας!
Η ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ μας βάζει στη μαγική ντουλάπα κάποιων βασανισμένων αγοριών και να χαθούμε στα τρομακτικά αλλά και τόσο μελαγχολικά σύμπαντά της.
Ένα έργο που αφήνει στην άκρη τα μεγάλα πολιτικά λόγια προκειμένου να αφηγηθεί μια μικρή ανθρώπινη ιστορία
Ένα συγκινητικό animation παλιάς κοπής, που έχει όμως το βλέμμα του στραμμένο στο σήμερα
Το φιλμ είναι περισσότερο συναισθηματικό από τα προηγούμενα φιλμ και με κάποιες δυνατές κωμικές στιγμές
Σχεδόν 20 χρόνια μετά και ενώ ο Γουίλ Σμιθ δεν ήθελε να παίξει σ’ αυτή την ταινία, ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει
H Αμερικανίδα σταρ σχολίασε τις αναρτήσεις της συμπρωταγωνίστριάς της στο Emilia Perez
Made in England: Ένα σπουδαίο κινηματογραφικό αφιέρωμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.