Κινηματογραφος

Οι ταινίες της εβδομάδας

29 Αυγούστου- 4 Σεπτεμβρίου

Λουκία Μητσάκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θανάσιμα εργαλεία: Πόλη των Οστών

n

Νέα Υόρκη. Μια φαινομενικά συνηθισμένη έφηβη, η Clary Fray, ανακαλύπτει ότι είναι απόγονος των Κυνηγών των Σκιών, πολεμιστές-μισοί άγγελοι ταγμένοι να προστατεύουν την ανθρωπότητα από τους Δαίμονες. Μετά την εξαφάνιση της μητέρας της, η Clary ενώνει τις δυνάμεις της με τους Κυνηγούς των Σκιών και γνωρίζει έναν κόσμο γεμάτο δαίμονες, μάγους, βρικόλακες, λυκάνθρωπους και άλλα θανάσιμα πλάσματα.

Σκηνοθεσία:Harald Zwart

Πρωταγωνιστούν: Lily Collins, Jamie Campell Bower, Robert Sheehan


Θλιμμένη Τζασμίν

n

Η νέα ταινία του Woody Allen είναι πλέον γεγονός. 

Η Τζασμίν αποφασίζει να αφήσει τη Νέα Υόρκη και να μετακομίσει στο Σαν Φρανσίσκο, όταν βλέπει όλη της ζωή να καταρρέει.

«Η ταινία έχει να κάνει με το γκρέμισμα μιας ζωής σαν παραμύθι. Έχει να κάνει με κάποια που βρίσκεται στο τρομακτικό όριο μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, η οποία επιλέγει τελικά τη φαντασία. Κάπου εκεί γεννιέται η τρέλα. Δεν είναι μια ιστορία που έχει να κάνει με την ηθική. Είναι μια ψυχαγωγική, παράλογη και συγκινητική ταινία. Αυτό ήταν που προσπάθησα να δώσω μέσα από την ερμηνεία μου» αναφέρει η Κέιτ Μπλάνσετ, η πρωταγωνίστρια της ταινίας.

Σκηνοθεσία: Woody Allen

Πρωταγωνιστούν: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Sally Hawkins


One Direction – This is us

n

Ο δρόμος των Niall, Zayn, Liam, Harry and Louis στην κατάκτηση της δόξας από το ξεκίνημά τους και τη συμμετοχή τους στο X factor και οι αθέατες πτυχές της καθημερινότητας των One Direction.

Σκηνοθεσία: Morgan Spurlock

Πρωταγωνιστούν: Harry Styles, Niall Horan, Zayn Malik


The Bling Ring

n

Μια ομάδα εφήβων που έχουν έμμονη ιδέα με τους διάσημους, τους κατασκοπεύουν μέσω του ίντερνετ για να τους παραβιάσουν τα σπίτια και να τους ληστέψουν. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

Σκηνοθεσία: Sofia Coppola

Πρωταγωνιστούν: Katie Chang, Israel Broussard, Emma Watson