Κινηματογραφος

Η «Ελισάβετ» πιασμένη στον «Ιστό της αράχνης»: Δείτε τις πρώτες εικόνες από την επιστροφή της Λίσμπεθ Σαλάντερ

Το κινηματογραφικό reboot του κορυφαίου σκανδιναβικού νουάρ των 00s

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
df-00673_r.jpg
© 2018 CTMG, Inc. All Rights Reserved

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το κεφάλαιο Λίσμπεθ Σαλάντερ έχει κλείσει οριστικά για το σινεμά (μετά από τις πετυχημένες παρουσίες τόσο της σουηδής Νούμι Ραπάς όσο και της αμερικανίδας Ρούνι Μάρα  με την εντυπωσιακή φωνητική αλληλουχία των ονομάτων τους), φέτος το φθινόπωρο μια τρίτη… Λίσμπεθ κάνει την εμφάνιση της στη μεγάλη οθόνη. Η δύσκολη αποστολή της Κλερ Φόι δεν είναι μόνο να αφήσει πίσω της τη (βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα) νεαρή βασίλισσα Ελισάβετ του «Crown» αλλά κυρίως να πείσει για το σημαδεμένο από μαύρα τατουάζ σώμα και την πανκ περιθωριοποίηση της.

df-01178_r.jpg
© 2018 CTMG, Inc. All Rights Reserved

Το 2009 το «Κορίτσι με το τατουάζ», το πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Millennium» του Στιγκ Λάρσον μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη στα σουηδικά κάνοντας φίρμα τη Νούμι Ραπάς στο ρόλο της Λίσμπεθ Σαλάντερ, για να ακολουθήσουν με συνοπτικές διαδικασίες και τα άλλα δύο φιλμ της σειρά, καθώς και το τεχνικά αρτιότερα (αλλά δίχως ουσιαστικό λόγο ύπαρξης εκτός ίσως της ερμηνείας της Ρούνι Μάρα που προτάθηκε για το Όσκαρ Α ρόλου) αμερικανικό ριμέικ του Ντέιβιντ Φίντσερ που γυρίστηκε πολύ σύντομα, το 2011!

df-01655_rv2.jpg
© 2018 CTMG, Inc. All Rights Reserved

Ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο του συγγραφέα Στιγκ Λάρσον, πολλοί μίλησαν για το τέλος της πανκ χάκερ ηρωίδας του αλλά οι εκδότες του είχαν αντίθετη άποψη. Το μυθιστόρημα «Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης» που έγραψε ο λογοτέχνης και δημοσιογράφος Ντάβιντ Λάγκερκραντζ αποτελεί σίκουελ της τριλογίας του Λάρσον.

df-13209.jpg
© 2018 CTMG, Inc. All Rights Reserved

Η Sony δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Επιχειρώντας ένα δυναμικό reboot του κορυφαίου σκανδιναβικού νουάρ των 00s, ανέθεσε τη σκηνοθεσία του φιλμ στον Φέντε Άλβαρεζ του «Don’t Breathe» ενώ έδωσε το χρίσμα της «βασίλισσας του πάγου» στην Κλερ Φόι. Συγχρόνως προσέλαβε για συμπρωταγωνιστές της τους ικανούς Σβέριγκ Γκούντνασον ως Μίκαελ Μπλούμκβιστ, Στίβεν Μέρτσαντ (ο Κάλιμπαν στο «Logan»), Λέικιθ Στάνφιλντ («Τρέξε»), Σίλβια Χοκς (υποδύεται την αδελφή της Λίσμπεθ, Καμίλα Σαλάντερ) και Βίκι Κριπς (η συμπρωταγωνίστρια του Ντάνιελ Ντέι Λιούις στην «Αόρατη Κλωστή»).

df-07822.jpg
© 2018 CTMG, Inc. All Rights Reserved

Όσον αφορά το σενάριο συνεχίζει την ιστορία των Μπλούμκβιστ και Σαλάντερ από εκεί που την αφήσαμε στο τελευταίο φιλμ. Ο πρώτος σε προσωπικό και επαγγελματικό αδιέξοδο. επιχειρεί να βγάλει ένα δημοσιογραφικό λαβράκι για να τονώσει και την πεσμένη κυκλοφορία του Μιλένιουμ αλλά χρειάζεται τη βοήθεια της εξαφανισμένης Λίσμπεθ που συνεχίζει το μοναχικό της αγώνα μέσα από την οθόνη του υπολογιστή της απέναντι στα σκοτεινά συμφέροντα. Όταν το επιστημονικό έργο ενός ειδήμονα της τεχνητής νοημοσύνης γίνει μήλο της έριδος για αντίπαλα στρατόπεδα της βιομηχανικής κατασκοπείας, οι δρόμοι των δύο ηρώων θα ξανασμίξουν, την ίδια ώρα που κάνει την εμφάνιση του ένα νέο πρόσωπο από το παρελθόν (την αδελφή της Σαλάντερ Καμίλα, υποδύεται η Σίλβια Χοκς) που μας οδηγεί στην παιδική ηλικία και τις οικογενειακές ρίζες της ηρωίδας. 

df-04504_r.jpg
© 2018 CTMG, Inc. All Rights Reserved

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες από την Feelgood στις 8 Νοεμβρίου 2018.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.