Κινηματογραφος

Η άνοδος και η πτώση του Studio 54 έρχεται στις οθόνες

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ που εξερευνά το πιο μυθικό club του 20ού αιώνα

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Studio 54 The Documentary - Official Trailer

Σεξ, ναρκωτικά, διασημότητες. Από τον Άντι Γουόρχολ και τον Κάλβιν Κλάιν μέχρι την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Μικ Τζάγκερ, στο «πάρκο ψυχαγωγίας ενηλίκων» οι A-listers του Χόλιγουντ, οι σχεδιαστές μόδας και οι ροκ σταρ έδιναν ραντεβού συχνά.

1241141.jpg

Το κλαμπ της Νέας Υόρκης που στήθηκε το 1977 από τους συνέταιρους Στιβ Ράμπελ και Ίαν Σράγκερ, κόστισε περίπου 400.000 δολάρια προκειμένου ο χώρος που επρόκειτο να λειτουργήσει αρχικά ως όπερα να ανακατασκευαστεί.

01studio54_allantannenbaum_1.jpeg
© AllanTannenbaum

Στο ντοκιμαντέρ του Ματ Τάιρναουερ, που σκηνοθέτησε στο παρελθόν το «Valentino: The Last Emperor», ο Ίαν Σράγκερ και πλήθος φίλων και θαμώνων, μέσα από εκτενείς συνεντεύξεις, θυμούνται και εξηγούν πώς η ντισκοτέκ στη 254 West 54th Street έγινε το αντίπαλο δέος του Factory και άφησε εποχή. Όπως μαθαίνουμε, ο Ντόναλντ Τραμπ και η Ιβάνα Τραμπ ήταν εκεί όταν ένα όργιο 30 συμμετεχόντων συνέβη στα πέριξ.

digital.png

Και όπως διατείνεται η εταρεία παραγωγής Dogwoof, για πρώτη φορά ένας από τους δημιουργούς του λέει την ιστορία σε βάθος για το πώς δημιουργήθηκε το κλαμπ που όρισε μια γενιά και μια εποχή.

03studio54_allantannenbaum_2.jpeg
© AllanTannenbaum

Το ντοκιμαντέρ βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 Ιουνίου και στο iTunes on demand, ενώ οι προπαραγγελίες της dvd κυκλοφορίας του είναι διαθέσιμες εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.