Κινηματογραφος

Επιστρέφει στις αίθουσες το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος»

Ο Κρίστοφερ Νόλαν παρουσιάζει το θρυλικό φιλμ που κλείνει 50 χρόνια στο Φεστιβάλ Καννών

1968 | Έγχρ. | Διάρκεια: 141'
woman_guest.jpg
Εμμανουέλα Μαρινήτση
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2001:  A Space Odyssey - Trailer [1968] HD

Μια από τις μεγαλύτερες ταινίες όλων των εποχών κλείνει 50 χρόνια, από τη στιγμή που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

Το εμβληματικό φιλμ «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» που βγήκε για πρώτη φορά στις αίθουσες στις 2 Απριλίου του 1968 προβάλλεται ξανά, καθώς το Φεστιβάλ Καννών ετοιμάζει μια ειδική προβολή για την αριστουργηματική ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, την οποία θα παρουσιάσει ο Κρίστοφερ Νόλαν.

Το 71ο Φεστιβάλ Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 8 μέχρι τις 19 Μαΐου και η ταινία θα προβληθεί μία μέρα πριν την αυλαία. Μάλιστα μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσει σε DVD και σε Blue-Ray.

«Πρόκειται για μια αληθινή αναπαράσταση της ταινίας. Δεν υπάρχουν ψηφιακά κόλπα, επεξεργασμένα εφέ ή κάποιες αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι οι θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική έκδοση του Κιούμπρικ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Warner Bros.

Η ταινία ήταν η πιο ακριβή που είχε γίνει την τότε εποχή και κόστισε περισσότερο από 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ο λάτρης της ταινίας Κρίστοφερ Νόλαν δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο που θα έχει την ευκαιρία να την παρουσιάσει.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που στις Κάννες θα τιμήσουν το “2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος” και θα προβληθεί σε μια επετειακή έκδοση 70mm. Αν ο Στάνλεϊ ζούσε σήμερα, ξέρουμε ότι θα θαύμαζε τις ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν. Εκ μέρους της οικογένειας θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά που στηρίζει την ταινία του», δήλωσε η σύζυγος του Αμερικανού σκηνοθέτη.

 

INFO
2001: A Space Odyssey
2001 Η οδύσσεια του διαστήματος 2001: A Space Odyssey
1968 | Έγχρ. | Διάρκεια: 141'

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στάνλεϋ Κιούμπρικ
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Λέοναρντ Ρόσιτερ, Γκάρι Λόκγουντ, Ρόμπερτ Μπήτυ, Κιρ Ντουλέα, Γουίλιαμ Σιλβέστερ, Ντάνιελ Ρίκτερ, Μάργκαρετ Τάιζακ, Σιν Σάλιβαν, Ντάγκλας Ρέιν
  • χρονολογια: 1968
Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τελευταίος ταξιτζής: Ο Αθηναίος Τράβις του Στέργιου Πάσχου
Ο τελευταίος ταξιτζής: Ο Αθηναίος Τράβις του Στέργιου Πάσχου

Ένα αστικό θρίλερ με νουάρ αποχρώσεις που κατά διαστήματα μετατρέπεται σε ένα ερωτικό ψυχολογικό δράμα με απρόσμενη εξέλιξη, αλλά και μια κραυγή αγωνίας για την ανάγκη ουσιαστικής επαφής

Μικρά πρόστυχα γράμματα από την Ολίβια Κόλμαν και την Τζέσι Μπάκλεϊ
Μικρά πρόστυχα γράμματα από την Ολίβια Κόλμαν και την Τζέσι Μπάκλεϊ

Ένα πραγματικό συμβάν που συνέβη στην Αγγλία του 1920 δίνει την έμπνευση στην Τέα Σάροκ προκειμένου να φτιάξει μια ωρολογιακής ακρίβειας μαύρη κωμωδία εποχής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.