Κινηματογραφος

Οργισμένος Κασοβίτς, έτοιμος να αφήσει τη Γαλλία

"Γ@μημένο Γαλλικό σινεμά. Γ@μήσου και εσύ και οι σκατοταινίες σου"

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
32769-72999.jpg

Ο σκηνοθέτης του Μίσους δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal+  ότι "πρόκειται να αφήσει" τη Γαλλία, αλλά "όχι για φορολογικούς λόγους", όπως ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ, ο οποίος πήρε πρόσφατα την ρωσική υπηκοότητα.

"Από δημιουργικής πλευράς, δυσκολεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι σε μια χώρα που έχει φυλακίσει τον κινηματογράφο", υποστήριξε ο 45χρονος  σκηνοθέτης, λέγοντας ότι πρόκειται για "πιστό αντίγραφο του αμερικανικού μοντέλου".

"Εμένα μου αρέσει το σινεμά. Έχει γίνει βιομηχανία, αλλά  πάνω από όλα είναι  τέχνη. Στην Αμερική τα πράγματα είναι πιο τετραγωνισμένα, καθώς υπάρχουν αυτοκρατορίες που στηρίζονται σε αυτό. Στην Γαλλία, τα έχουμε όλα αυτά, αλλά, δυστυχώς, το κοινό δεν ακολουθεί".

Στην αναπόφευκτη ερώτηση που του έγινε για την απόφαση του Ντεπαρτιέ, ο Κασοβίτς αφού ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν είναι τόσο πλούσιος, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να τον κρίνει και πως καταλαβαίνει τα κίνητρά του από την στιγμή που ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ. Αν έβγαζα και εγώ τόσα πολλά, θα την έκανα. Πρόσθεσε ότι τα χρήματα του Ντεπαρτιέ δεν είναι αποκλειστικά από την υποκριτική καθώς είναι ιδιοκτήτης εστιατοριών και αρκετών ακόμη επιχειρήσεων. Ωστόσο επεσήμανε πως "όπου και να πάει θα είναι πάντα Γάλλος αλλά συνδεδεμένος με τη Γαλλία σαν το καμαμπέρ. Ο Ντεπαρτιέ είναι η Γαλλία".

Η πικρία του Κασοβίτς με την βιομηχανία του Γαλλικού Κινηματογράφου δεν είναι καινούργια. Ξεκίνησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter την περσινή χρονιά όταν η ταινία του Order & Morality δεν συμπεριλήθηκε σε καμία μεγάλη κατηγόρια στα Βραβεία Σεζάρ. “Μία μόνη υποφηφιότητα στα Cesar. Γαμημένο Γαλλικό σινεμά. Γαμήσου και εσύ και οι σκατοταινίες σου" πόσταρε. “ Δεν με ενδιαφέρουν τα Σεζάρ. Ποτέ δεν με ενδιέφεραν. Απλώς με σοκάρει αυτή η αδιαφορία."

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Park your Cinema 2024: Δωρεάν προβολές τον Ιούλιο στο ΚΠΙΣΝ
Park your Cinema: Τον Ιούλιο βλέπουμε ταινίες στο Ξέφωτο εντελώς δωρεάν

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους, επιλεγμένες από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έρχονται στο ΚΠΙΣΝ

Hit Man: Ο άλλος πληρωμένος εκτελεστής του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
Hit Man: Ο άλλος πληρωμένος εκτελεστής του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ένας καθηγητής δουλεύει κρυφά για την αστυνομία, υποδυόμενος τον πληρωμένο δολοφόνο, όταν μια γυναίκα του τηλεφωνεί για τον βίαιο σύζυγό της εκείνος δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.