Κινηματογραφος

Οι Μισητοί Οκτώ

Ένα οργισμένο αντιρατσιστικό μανιφέστο από τον Κουεντίν Ταραντίνο

2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 167'
41550-195045.jpg
Γιώργος Κρασσακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316672-624703.jpg

Η όγδοη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο είναι ίσως και η πιο αδύναμη στην καριέρα του. Κυρίως γιατί είναι πολύ ναρκισσιστική. Ναι, οι αδιάκοποι διάλογοι, οι έξυπνες πολυλογίες, το αίμα και η βία, σε συνδυασμό με την πλάκα, ήταν ανέκαθεν το σήμα κατατεθέν του σκηνοθέτη, μόνο που εδώ μεγεθύνονται σε ενοχλητικό βαθμό. Οι «Μισητοί οκτώ» είναι σαν ένα έργο της Αγκάθα Κρίστι ή σαν θεατρικό, κι ακόμη κι αν έχει μπόλικο ανίερο χιούμορ και μια εξόφθαλμα πολιτική στάση ενάντια στο ρατσισμό δεν κατορθώνει να ξεπεράσει τους περιορισμούς του. Το σενάριο πλατειάζει, ο Ταραντίνο ρίχνει κουβάδες με αίμα ως αντιπερισπασμούς και το whodunit ελάχιστα σε ενδιαφέρει καθώς περνά η ώρα. Όμως ακόμη κι έτσι δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις ότι το φιλμ έχει στιγμές εξωφρενικά αστείες και/ή σοκαριστικές και πως αν κάποιος σκηνοθέτης μπορεί να φέρει εις πέρας μια ταινία που διαδραματίζεται σε ένα μόνο χώρο δίχως να σε κάνει να βαρεθείς αφόρητα, αυτός είναι ο Ταραντίνο. Μόνο που το έχει κάνει πολύ καλύτερα στο «Reservoir Dogs».

INFO
The Hateful Eight
Οι Μισητοί Οκτώ The Hateful Eight
2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 167'

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κουέντιν Ταραντίνο
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Γουόλτον Γκόγκινς, Ντέμιαν Μπισίρ, Τιμ Ροθ, Μάικλ Μάντσεν, Μπρους Ντερν, Τσάνινγκ Τέιτουμ
  • χρονολογια: 2015
Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.