Κινηματογραφος

Captain America: Civil War

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Civil War Begins – 1st Trailer for Marvel’s “Captain America: Civil War”

Εμφύλιος πόλεμος στους κόλπους των Avengers, ο Iron Man με πολύ κινηματογραφικό χρόνο και με καταλυτικό ρόλο στο plot της ταινίας, ο υπερστρατιώτης Στιβ Ρότζερς επιστρέφει για να δοκιμάσει τα όρια της φιλίας. Ο διχασμός θα φέρει την πτώση; Οπτικά εφέ από το μέλλον, σινεμά που σπάει ταμεία, κόμικ μεταφορά υψηλών προδιαγραφών με έναν ήρωα-σύμβολο.  

Captain America: Civil War. Το επόμενο, δέκατο τρίτο κατά σειρά, κεφάλαιο στο κόμικ σύμπαν της Marvel, έρχεται στους κινηματογράφους στις 6 Μαΐου του 2016 και το στοίχημα που έχει να κερδίσει είναι μεγάλο. Θα καταφέρει να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των σινεφίλ ή θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας πτωτικής πορείας για τις κόμικ χολιγουντιανές υπερπαραγωγές; Ας μη ξεχνάμε πως άλλη μια κόντρα, από την πλευρά της DC, το «Batman v Superman: Dawn of Justice» του Ζακ Σνάιντερ, θα παίξει δυνατά το χαρτί της σύγκρουσης. 

image

Κρις Έβανς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Ντον Τσιντλ, Σεμπάστιαν Σταν, Τζέρεμι Ρένερ, Πολ Μπέτανι, Άντονι Μάκι,Έμιλι ΒανΚάμπ και Ελίζαμπεθ Όλσεν είναι μερικά από τα γνωστά ονόματα που φιγουράρουν στο καστ του φιλμ.

Η τρίτη κινηματογραφική περιπέτεια του Captain America έχει πλέον το πρώτο teaser trailer της. Οι Άντονι και Τζο Ρουσό σκηνοθετούν, το σενάριο βασίζεται στη σειρά «Civil War» των Μαρκ Μίλαρ και Στιβ ΜακΝίβεν που βγήκε στα ράφια το 2006, ο Μπάκι Μπαρνς υπόσχεται να τα κάνει ξανά μαντάρα, μια μεγάλη κόντρα ανάμεσα στον Στιβ Ρότζερς και τον Τόνι Σταρκ θα δημιουργήσει ρήγμα στους Avengers.

image

«Μερικές φορές θέλω να σε χτυπήσω στα τέλεια δόντια σου» είναι η ατάκα του Iron Man στον Captain America που προμηνύει τη μεγάλη ένταση ανάμεσα στους δύο υπερήρωες.

Το σενάριο της ταινίας θέλει την κυβέρνηση να εκπονεί ένα πρόγραμμα εποπτείας στους Avengers που θα αποτελέσει αιτία ρήξης. O Iron Man αποδέχεται την κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας ενώ ο Captain America εμφανίζεται απρόθυμος. Παράλληλα, o Στιβ Ρότζερς επιχειρεί να προστατεύσει τον παλιόφιλο Μπάκι Μπαρνς, που καταζητείται για τα εγκλήματα που είχε διαπράξει όταν είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου από την Hydra. Έτσι θα δημιουργηθούν δύο μέτωπα στα οποία θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές φραξιονισμού.

image

«Δεν μπορείς να έχεις έναν ήρωα όπως ο Captain America, δίχως να εξετάσεις τι σημαίνει η πολιτική αυτή την περίοδο» σχολιάζει ο Τζο Ρούσο, προσθέτοντας πως το φιλμ θα υπογραμμίσει την έννοια του ιμπεριαλισμού. Μέχρι να έρθει η άνοιξη, απολαύστε τα πρώτα assets του Civil War.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.