Κινηματογραφος

Όλος ο Ταραντίνο σε blu-ray τον Νοέμβριο

Για να μη χάσεις ποτέ  το path of the righteous man

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26272-60527.jpg

Χρειάζεται είτε μεγάλο αφηγηματικό θράσος είτε υπέρτατο σκηνοθετικό νταηλίκι για να καταστήσεις αξιολάτρευτο ένα σύμπαν αποτελούμενο από λωποδύτες, γκαγκστερόνια, χαμερπείς ντίλερ, χαμπουργκεροφάγους φονιάδες, σαλεμένα παλιοθήλυκα, κοινά τζάνκια, γκεσταπίτες εβραιοφάγους, guerilla κεφαλοκυνηγούς και αιμοσταγείς σειριακούς δολοφόνους προερχόμενους από οποιαδήποτε παραφυάδα της γενεαλογίας των κοινών αποβλήτων.

Καθώς όμως ο Κουέντιν Ταραντίνο διαθέτει σε επάρκεια όλα τα παραπάνω, συν μια ακαταμάχητη αίσθηση του καλώς εννοουμένου κακού χιούμορ, η κάθε του ταινία είναι ό,τι καλύτερο συμβαίνει την εκάστοτε σαιζόν στον κινηματογράφο.

Αν μάλιστα βγαίνοντας από την αίθουσα έπειτα από το πολυαναμενόμενο προσεχές «Django Unchained» οι καρικατούρες του έργου σου λείψουν, και αν η όρεξη σου τραβά παράλληλα μια επανάληψη ολόκληρης της φιλμογραφίας του τρελάκια σκηνοθέτη, μάθε πως ο Νοέμβρης επιφυλάσσει μια πλούσια κασετίνα με όλο το ταραντινικό έπος, σε ένα πακέτο δέκα δισκίων ανθολογημένο από την εικοσαετή πορεία του μαέστρου.

n

Το «Tarantino XX: 8-Film Collection», αποτελείται από 8 ταινίες που επέλεξε προσωπικά ο Tarantino, (αγαλλιάζουμε στην είδηση της συνύπαρξης κλασικών σαν το «Reservoir Dogs», με το τραγικά υποτιμημένο «True Romance»), ενώ τη λίστα συμπληρώνουν τα «Pulp Fiction», «Jackie Brown», «Kill Bill Vol. 1», «Kill Bill Vol. 2», «Death Proof» και «Inglourious Basterds». Δύο επιπλέον DVD θα προσφέρουν ανεκτίμητο μπόνους υλικό με συνεντεύξεις, σχόλια, κομμένες σκηνές και διάφορα παρεμφερή καλούδια που θα ενθουσιάσουν τους μύστες της ταραντίνιας παραφιλολογίας.

Η προτεινόμενη λιανική τιμή του κουτιού που λανσάρεται στην αγορά στις 20 Νοεμβρίου, ανέρχεται στα 200 δολάρια, και ασφαλώς τέτοια ψώνια δεν βελτιώνουν το εμπορικό μας ισοζύγιο, αλλά από την άλλη, χωράνε τσιγκουνιές μπροστά στη δυνατότητα να δεις για χιλιοστή φορά τον Τραβόλτα να απολαμβάνει ένα «pretty fucking good milkshake», αυτή τη φορά μάλιστα σε high-definition;

http://www.miramax.com/

n

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.