Κινηματογραφος

Sin City + Ταραντίνο + Ντέιβιντ Λιντς ίσον «Little Quentin»

Κινούμενη μαγεία στο φεστιβάλ animation της Σύρου

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25998-60086.jpg

Απαιτήθηκαν εννέα μήνες παραγωγής, συνεργασία πέντε ανθρώπων και αμέριστη νοερή καθοδήγηση από τους καλλιτεχνικούς μέντορες των δημιουργών, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτό το καρτουνίστικο κομψοτέχνημα διάρκειας εννέα λεπτών και τριάντα πέντε δευτερολέπτων που καταδύεται στο υποσυνείδητο προσφέροντας παράλληλα διασκέδαση σε απροσμέτρητες ποσότητες.

Χονδρικά, το Roger Rabbit διασταυρώνεται με το Sin City και τις σουρεαλιστικότερες εμπνεύσεις του Ντέιβιντ Λιντς, μπολιάζοντας το πακέτο με γερές δόσεις εμβληματικής εικονογραφίας του Tex Avery προκειμένου το άθροισμα των επιρροών να συνθέσει το «Little Quentin».

Πρόκειται για δημιούργημα των ολλανδών animator Albert 't Hooft & Paco Vink, του στούντιο Anikey, με έδρα τη Χάγη. Οι ίδιοι προσθέτουν στο παλμαρέ των εμπνεύσεών τους και το «Vertigo» του Χίτσκοκ, το «Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους», των αδελφών Κοέν, τις εικόνες του Jamie Hewlett και τα κόμικ του Frank Miller.

Το «Little Quentin» προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου, Aniμαsyros 5.0, το οποίο διεξήχθη στο νησί από τις 20 ως τις 23 Σεπτεμβρίου. 

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.