Κινηματογραφος

Μία δυνατή χειμωνιάτικη περιπέτεια

Συγκλονιστική περιπέτεια επιβίωσης με τον Στέλαν Σγκάρσγκαρντ

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μία συγκλονιστική περιπέτεια επιβίωσης, βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά, με πρωταγωνιστή τον Στέλαν Σγκάρσγκαρντ (“Mama Mia”, “The Girl with the Dragon Tattoo”, “Melacholia”, “Thor”), αποτελεί η νέα ταινία Βασιλιάς Σε Μια Κόλαση (King of Devil’s Island), η οποία θα βγει στους κινηματογράφους στις 8 Δεκεμβρίου. Η ταινία πραγματεύεται ένα αληθινό συμβάν με τραγική κατάληξη, το οποίο έλαβε χώρα το δριμύ χειμώνα του 1915 στη νήσο Bastøy, στα νότια του Όσλο.

Η ιστορία έχει ως εξής: Στις αρχές του 20ου αιώνα, σε ένα απομονωμένο σωφρονιστικό ίδρυμα ενός νησιού στα νορβηγικά φιόρδ, μια ομάδα από αγόρια ηλικίας 11 έως 18 ετών βιώνει καθημερινά συνθήκες εντονότατης σωματικής και ψυχολογικής βίας. Αντί να τους παρέχουν την απαιτούμενη εκπαίδευση, ο διευθυντής του ιδρύματος και οι φύλακες τούς υποβάλλουν σε επίπονες χειρωνακτικές εργασίες και σε κάθε μορφής εξευτελισμούς. Όμως, η άφιξη του 17χρονου Έρλινγκ στο ίδρυμα, πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα, καθώς η σφοδρή του επιθυμία να αποδράσει, θα οδηγήσει σταδιακά τον ίδιο και τους συγκρατούμενούς του σε μια βίαιη εξέγερση ενάντια στο απάνθρωπο καθεστώς…

image

Η σκηνοθεσία και παραγωγή της ταινίας ανήκει στον διακεκριμένο Νορβηγό Μάριους Χολστ ("Δεσμοί αίματος"). Η ταινία απέσπασε σειρά από βραβεία (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κοινού στο φεστιβάλ Nordic Film Days του Λούμπεκ, Amanda Awards Καλύτερης Ταινίας, Β’ Ανδρικού ρόλου και Πρωτότυπης Μουσικής,Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ).

image

Το επίσημο site της ταινίας: https://www.bastoy.no/

Η ταινία θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 8 Δεκεμβρίου 2011, σε διανομή Feelgood Entertainment.