Κινηματογραφος

10 προτάσεις για το Outview Film Festival

Για τις πρώτες 5 νύχτες του προγράμματος

4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
126042-283082.jpg

Το Outview Film Festival συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια και μας καλεί να γιορτάσουμε τον πιο επαναστατικό Κινηματογράφο

A escondidas

Η έναρξη του φεστιβάλ, θα γίνει με την ιδιαίτερη Ισπανική ταινία

«A escondidas» στην οποία παρακολουθούμε τον δεκατετράχρονο Rafa να αποφεύγει την συσχέτιση του με μια συμμαθήτρια και να επιδιώκει την παρέα του Ibrahim, που είναι μετανάστης και θύμα ρατσισμού. Τα δύο παιδιά έρχονται όλο και πιο κοντά μέχρι που οι κοινωνικές υπηρεσίες και η αστυνομία αναζητούν τον Ibrahim, το οποίο ο Rafa αποφασίζει να βοηθήσει με κάθε κόστος.

Σκηνοθεσία: Mikel Rueda

Προβολή: 14/4 , 20.30 και 15/4, 21.30

Η διαθεσιμότητα εισιτηρίων στο κοινό για την προβολή έναρξης είναι περιορισμένη και δεν υπάρχει προπώληση.


Brothers

Το Outview Film Festival φέτος δίνει τον λόγο στην τράνς κοινότητα και φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, ταινίες μικρού μήκους όπως το Brothers. Πρόκειται για μια web σειρά που πρωταγωνιστούν μια παρέα τρανς ανδρών στο Brooklyn. Είναι δύσκολο να είσαι single στην Νέα Υόρκη, αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολο να βγαίνεις ραντεβού όταν είσαι τρανς άτομο.

Σκηνοθέτης: Emmett Jack Lundberg

Προβολή: 15/4 , 19.15 και 24/ 4, 19.15


Please relax now

Παρόμοια, το «Please relax now» είναι μια γερμανική ταινία μικρού μήκους διάρκειας 12’10”, στην οποία πρέπει να σιγουρευτείς ότι όλα τα φώτα είναι σβηστά πριν την προβολή. Πρέπει να βρίσκεσαι στο απόλυτο σκοτάδι…

Σκηνοθέτης: Vika Kirchenbauer

Προβολή: 15/7 , 19.15


Just for One Day

Παρωδίες ταινιών του James Bond θα δούμε από την θρυλική Sherry Vine με τίτλο «Just For One Day». Το φετινό εορταστικό 10ο Outview, φέρνει την Sherry απευθείας σε εμάς για να παρουσιάσει την πρώτη της ταινία μικρού μήκους, στην οποία πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί. Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει Q&A με τη performer και πρωταγωνίστρια Sherry Vine.

Σκηνοθεσία: Sherry Vine, Francis Legge

Ημερομηνία/Ώρα προβολής: 15/7 , 18.40

Επίσης, μετά την ταινία θ' ακολουθήσει το πάρτυ“You are a homo” Sherry Vine Party στο Αpartment (Μεγάλου Αλεξάνδρου 141). Είσοδος δωρεάν


Back on Board: Greg Louganis

Μια κατάδυση στην ζωή του πρωτοποριακού, ανοιχτά gay και ολυμπιονίκη Greg Louganis, θα κάνουμε στην ταινία «Back on Board. Η ταινία, βασίζεται στην ζωή του αθλητή, που με την ομορφιά και το θάρρος του, πυροδότησε την παγκόσμια λατρεία για καταδύσεις. Ο ίδιος πολεμά τις προκαταλήψεις, προωθεί την ανοχή και επιστρέφει στον κόσμο των καταδύσεων. Η ταινία συμμετείχε στα φεστιβάλ Outfest L.A και στο Frameline39.

Σκηνοθεσία: Cheryl Furjanic

Προβολή: 16/4, 19:00


La belle saison / Summertime

Μεταφερόμαστε στην δεκαετία του 70 και η Carole, την οποία υποδύεται η Cécile De France, μια γαλλίδα δασκάλα Ισπανικών και φεμινίστρια, συναντά την Delphine (Izïa Higelin) και ερωτεύονται, όμως τη Delphine παίρνει απόφαση να επιστρέψει στην φάρμα του πατέρα της. Θα την ακολουθήσει η Carole; Θα αφήσει τον φεμινισμό για τον έρωτα της;

Σκηνοθεσία: Catherine Corsini

Προβολή: 16/7, 21.30

Θ' ακολουθήσει Women's party “Dyke for ever” και Live με τις Ηungry Hearts στο Booze Cooperativa, Koλοκοτρώνη 57


The Duke of Burgundy

Η Evelyn σπουδάζει εντομολογία με την καθοδήγηση της Cynthia, που είναι εξειδικευμένη σε αυτό το θέμα. Ταυτόχρονα, εργάζεται και ως καμαριέρα στο σπίτι της και υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο. Όταν δεν ικανοποιεί της απαιτήσεις της Cynthia, τιμωρείται μέσα από ερωτικά παιχνίδια. Το βραβείο καλύτερης ταινίας κερδίζει στο International Cinephile Society Awards, στο European Film Festival.

Σκηνοθεσία: Peter Strickland

Προβολή: 17/4, 21.30


Chemsex

Στο πλαίσιο ενός καινούργιου φαινομένου με ονομα chemical sex, που αφορά την χρήση ναρκωτικών σε συνδυασμό με σεξουαλικές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, η «θετική φωνή» παρουσιάζει την σχετική ταινία ‘’Chemsex’’. Οι κινηματογραφιστές William Fairman και Max Gogarty παρακολουθούν την γκέι ζωή στο Λονδίνο και εξερευνούν τον εθισμό στα ναρκωτικά, το ‘’one night stand’’ και τον ιό ΗΙV, εστιάζοντας σε ιστορίες γκέι ανδρών. Το γκέι σεξ στο Λονδίνο γίνεται σε μπαρ, υπνοδωμάτια και υπόγεια με κάποιες προβληματικές να συνεχίζουν, ενώ η κοινωνία έχει στραμμένα τα μάτια της αλλού. Το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο BFI London Lesbian and Gay Film Festival.

Σκηνοθεσία: William Fairman, Max Gogarty

Προβολή: 17/4, 18.45

Mετά την προβολή θ' ακολουθήσει συζήτηση με τη “Θετική Φωνή”


Der Unfertige

H ταινία παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ για τον Klaus Johannes Wolf, ο οποίος φορώντας αλυσίδες και δεμένος στο κρεβάτι του, μιλά για την ζωή του ως σκλάβος, τους γονείς του και τι σημαίνει να είσαι γυμνός. Τελικά αποφασίζει να πάει σε ένα στρατόπεδο για σκλάβους και να μάθει πως θα γίνει ο τέλειος υπηρέτης. H ταινία παίχτηκε σε περισσότερα από 40 φεστιβάλ και κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο 8ο Rome Film Festival. Ο αισθαντικός ντοκιμαντερίστας της ταινίας Jahn Soldat, έρχεται στο φεστιβάλ με 4 ταινίες μικρού μήκους, σε ένα αφιέρωμα ειδικά για τον αυτόν.

Σκηνοθεσία: Jahn Soldat

Προβολή: 17/4, 21.00

Mετα τις ταινίες θ' ακολουθήσει “Prison System Party” στην Αlexander Sauna μόνο για άντρες στο υπόγειο (Μεγάλου Αλεξάνδρου 134)


Barash

Η Naama Barash, είναι μια επαναστατημένη 17χρονη που ζει στο Ισραήλ με την οικογένεια της. Πειραματίζεται με αλκοόλ, αγόρια και ναρκωτικά ενώ η αδερφή της που υπηρετεί τον στρατό, λιποτακτεί. Όσο οι γονείς της ανησυχούν για την κόρη τους, η Νaama γνωρίζει ένα ‘’άγριο’’ κορίτσι και αισθάνεται για πρώτη φορά την μέθη της αγάπης. Η ταινία με την ανατρεπτική ιστορία κερδίζει πολλά βραβεία, όπως καλύτερου σεναρίου και καλύτερων ηθοποιών, στο Haiffa International Film Festival. Την βραβευμένη πρωταγωνίστρια ίσως συναντήσουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες, αφού ταξιδεύει μαζί με την ταινία της.

Σκηνοθεσία: Michal Vinik

Ημερομηνία/Ώρα προβολής: 18/4, 21:30

Θα ακολουθήσει Barash Party στο Noiz (Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 78 (Ιερά οδός) προς τιμή της ηθοποιού Sivan Noam Shimon του ‘’Barash’’

Στο φετινό Outview φεστιβάλ όμως, τίποτα δεν τελειώνει μετά τις προβολές. Αφιερώματα, συναντήσεις και πάρτυ μεταφέρουν την μεγάλη οθόνη του σινεμά, στην Αθήνα. Για το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους της τράνς κοινότητας, ο σκηνοθέτης Andrea Alessandro θα βρίσκεται ανάμεσα στο κοινό για την προβολή της ταινίας του ‘’Amore Prossimo’’. Ιδιαίτερες παρουσίες θα συναντήσουμε και στις προβολές των Ελληνικών ταινιών ‘’Κουκουβάγιες’’ με την παρουσία του πρωταγωνιστή Γιάννη Κοκιασμένου και στο ‘’SMAC’’ με την παρουσία του σκηνοθέτη Ηλία Δημητρίου, με τον οποίο θα ακολουθήσει Q&A.

Σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ, μπορείς να επισκεφτείς την έκθεση φωτογραφίας ‘’What Will You Be When You Grow Up?” από τον Luiz Veloso. Στις 17/4 θα γίνει στην Ταινιοθήκη Ελλάδος το Workshop με θέμα ‘’make your own fabulous Youtube Videο’’ με την Sherry Vine, όπου θα μας δώσει video tips για να κάνουμε τις δικές μας παρωδίες.

Info: Προβολές στις αίθουσες της ταινιοθήκης της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, Μετρό Κεραμεικός). Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώΔιαβάστε εδώ τη συνέντευξη της Μαρίας Cyber.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα για τη μητέρα μου
Όλα για την Μητέρα μου: Το κορυφαίο φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ο ισπανός σκηνοθέτης τιμά αγαπημένα φιλμ του κλασικού Χόλιγουντ και ταυτόχρονα ξετυλίγει την προσφιλή θεματολογία του, βάζοντας ξανά σε περίοπτη θέση τις αγαπημένες του γυναίκες

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.