Κινηματογραφος

Το In-Edit Athens Edition ολοκληρώθηκε!

Αλλά η μουσική του ακούγεται ακόμα. Ετοιμάσου, φεύγουμε για Θεσ/νίκη.

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
122429-274394.jpg

Δε θα δεις πουθενά τόση μουσική! Αυτή ήταν η υπόσχεση που έδωσε το In-Edit πριν τη δεύτερη διοργάνωσή του στην Αθήνα και την κράτησε χωρίς καμία αμφιβολία!

Από τις 24 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, το In-Edit Festival βρέθηκε στον ιστορικό κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ για να παρουσιάσει στο κοινό της Αθήνας 11 από τα σπουδαιότερα μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων και η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή! Περισσότεροι από 3.000 θεατές παρακολούθησαν τις προβολές του φεστιβάλ, ενώ 6 από τις προβολές έγιναν από νωρίς sold out.

image

Το πρόγραμμα του In-Edit δεν θα μπορούσε φυσικά να περιοριστεί στη σκοτεινή αίθουσα. Λίγες μέρες πριν την έναρξή του, το Soundcheck Party που διοργανώθηκε στην Εφημερίδα, έδωσε μία ιδέα μόνο του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Στον ίδιο χώρο, διοργανώθηκε το Σάββατο 27/2 το μεγάλο πάρτυ του In-Edit με την Κλαούντια Μάτολα (Pepper 96,6). Η πρόσκληση έγραφε Come as you are (όπως θα έλεγε και ο Kurt) και οι φίλοι του In-Edit, της μουσικής και του σινεμά, έσπευσαν!

image

image

image

image

5 highlights της εκδήλωσης:

- Στην προβολή των Daft Punk δύο από τους θεατές εμφανίστηκαν φορώντας κράνη. Αυτό θα πει ζω την ταινία!

- Δύο κυρίες γύρω στα 65 μπήκαν στην προβολή των Backstreet Boys, νομίζοντας ότι είναι για τους Beastie Boys. Αφού γέλασαν με την καρδιά τους με τη γκάφα τους, τελικά παρακολούθησαν την ταινία, η οποία τους άρεσε πολύ!

- Στην προβολή του Paco de Lucia παρευρέθηκαν δυο Ισπανοί τουρίστες -που έτυχε να βρίσκονται στην Αθήνα αυτές τις μέρες- οι οποίοι είχαν δει τον Paco στην περιοδεία που καταγράφει το ντοκιμαντέρ.

- Μια 60χρονη κυρία είδε την ταινία με τους Backsteet Boys και βγήκε βουρκωμένη, γιατί όπως είπε άκουγε όλα αυτά τα τραγούδια με την κόρη της όταν ήταν μικρή και ήξερε όλα τα λόγια απ' έξω.

- Στο ντοκιμαντέρ για τον James Brown, οι περισσότεροι θεατές βγήκαν από την αίθουσα ενοχλημένοι με την ιδιότροπη συμπεριφορά του Brown απέναντι στους μουσικούς του.

image

image

image

Το IN-EDIT στην Αθήνα ολοκληρώθηκε αλλά η επόμενη στάση στο επόμενο ταξίδι του είναι η Θεσσαλονίκη! Από τις 7 μέχρι τις 13 Απριλίου, το μεγάλο φεστιβάλ, θα βρίσκεται στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ για τρίτη χρονιά και για 7 ημέρες θα γεμίσει τη συμπρωτεύουσα.. μουσική για τα μάτια σου! Περισσότερα μουσικά ντοκιμαντέρ, πάρτυ και μουσικά showcase, δεσμεύονται ότι δε θα δεις πουθενά τόση μουσική, ενώ για πρώτη φορά, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και ξεχωριστό ελληνικό τμήμα (μουσικά ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής), δίνοντας βήμα σε έλληνες κινηματογραφιστές να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα!

image

image

image

image

image

image

image

Παρακολουθήστε όλα τα νέα του In-Edit Greece στο www.in-edit.gr, www.facebook.com/InEditGreecewww.facebook.com/eventsinstagram.com/ineditgreecetwitter.com/InEditGreece 


Η Athens Voice είναι χορηγός επικοινωνίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα για τη μητέρα μου
Όλα για την Μητέρα μου: Το κορυφαίο φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ο ισπανός σκηνοθέτης τιμά αγαπημένα φιλμ του κλασικού Χόλιγουντ και ταυτόχρονα ξετυλίγει την προσφιλή θεματολογία του, βάζοντας ξανά σε περίοπτη θέση τις αγαπημένες του γυναίκες

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.