Κινηματογραφος

Inside Out: Αλήθειες για μικρούς και μεγάλους

Το βραβευμένο με Oscar animation κρύβει τα δικά του «μυστικά»

Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βραβεύτηκε με το Oscar Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων αλλά νωρίτερα είχε καταφέρει να συναρπάσει γονείς και παιδιά. Το «Inside Out», η ταινία της Pixar που μίλησε για τα ανθρώπινα συναισθήματα και «τα μυαλά που κουβαλάμε», προβάλλεται σε αποκλειστικότητα από τα κανάλια Novacinema το Σάββατο 5 Μαρτίου. Γιατί τα Oscars μπορεί να τελείωσαν αλλά η κινηματογραφική τους μαγεία συνεχίζεται στα κανάλια Novacinema.

image

Συγκινητικό, ταξιδιάρικο, αστείο και διδακτικό, το «Inside Out» γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία ξεπερνώντας τα 856 εκατομμύρια δολάρια στο box-office. Η 11χρονη Ράιλι μετακομίζει με την οικογένειά της από τις μεσοδυτικές πολιτείες στο Σαν Φρανσίσκο και τα συναισθήματά της (Χαρά, Θυμός, Θλίψη, Αηδία και Φόβος) επιχειρούν να την κατευθύνουν, σε διαρκή αντιπαράθεση μεταξύ τους, στη νέα ζωή της. Προσπαθώντας να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή η πιτσιρίκα έρχεται αντιμέτωπη με τα συναισθήματά της- μικρά ανθρωπάκια που ζουν μέσα στο Κέντρο Ελέγχου του μυαλού της.

Τα κανάλια Novacinema προβάλλουν πρώτα και αποκλειστικά βραβευμένες οσκαρικές πρεμιέρες λίγο μετά τις κινηματογραφικές αίθουσες και ένα χρόνο πριν από οποιοδήποτε άλλο κανάλι. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται τα πολυσυζητημένα The Revenant, Room, Spotlight, Mad Max: Fury Road, Carol, Joy, Brooklyn, Bridge of spies, Creed, The Martian κ.ά. Μάλιστα, θα μπορεί κανείς να τις δει live και στο tablet, laptop ή smartphone μέσω του Nova GO χωρίς καμία πρόσθετη χρέωση. Ακόμη, οι περισσότερες από αυτές θα διατίθενται και On Demand, μέσω του Nova GO, για να τις βλέπει κανείς όποτε επιθυμεί στο tablet, laptop ή smartphone, επίσης χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

image

Ναι, αυτή είναι μια μοναδική ταινία για την ανθρώπινη συμπεριφορά και τη δύσκολη μετάβαση από την παιδική ηλικία σε εκείνη της εφηβείας. Ένα εντυπωσιακό animation που δείχνει έναν άλλο δρόμο τον οποίο μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς στην επικοινωνία με τα παιδιά τους. Μια ιστορία που μας υπενθυμίζει ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Περισσότεροι από 45 animators κατέθεσαν τα διαπιστευτήριά τους για την ολοκλήρωση της ταινίας.

Οι σεναριογράφοι του φιλμ είχαν καταλήξει σε έξι συναισθήματα. Αυτό που δεν θα δείτε στην ταινία είναι η «Έκπληξη» η οποία εντάχθηκε στο χαρακτήρα του «Φόβου».

Για αυτούς που αρέσκονται στις λεπτομέρειες, τρακάρετε την αναφορά στο «Finding Nemo» κατά τη βόλτα στην «Imagination Land». Αν σας ξεφύγει, μην ανησυχείτε. Mε τον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+, μπορείτε να γράψετε την ταινία και να το τσεκάρετε με την ησυχία σας.

O Flea των Red Hot Chili Peppers δανείζει τη φωνή του στον Cop Jake.

Πεντέμισι χρόνια χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί η ταινία πριν προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στο «Inside Out» υπάρχουν πολλά «μυστικά» για την ανατροφή των παιδιών που περιμένουν τους γονείς. Η δημιουργία χαρούμενων αναμνήσεων, η βοήθεια στη διαμόρφωση της προσωπικότητας, η αντίληψη πως η παιδική ηλικία δεν θα κρατήσει για πάντα, η κατανόηση πως το «νησί της χαζομάρας» δεν θα υπάρχει εσαεί, η διαπίστωση πως, μικροί και μεγάλοι, κάποιες φορές θέλουν το χρόνο τους.

Ζήσε την εμπειρία! Οι ταινίες που διέπρεψαν στα Oscars έρχονται σε Α' τηλεοπτική προβολή στα κινηματογραφικά κανάλια Novacinema. Ζήσε τη μαγεία του σινεμά στο σπίτι σου με οσκαρικές πρεμιέρες πριν από οποιοδήποτε άλλο κανάλι.