Κινηματογραφος

Lady Gaga, Sam Smith ή Weeknd; Ποιος θα κερδίσει το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού;

Η αλήθεια είναι ότι Lady Gaga + Diane Warren έχουν όλο το πακέτο

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
121701-272687.jpg

Μουσική κατηγορία Original Song. Aντίθετα με τις πιο ατμοσφαιρικές κινηματογραφικές μουσικές στα soundtracks τα τελευταία χρόνια βραβεύονται δημοφιλείς ποπ μπαλάντες.

To 2012 η Adele κέρδισε το Όσκαρ με το Skyfall ενώ το 2013 το Let It Go της Idina Menzel κέρδισε ακόμη και τους Pharrell Williams - U2. To 2014 ήταν η σειρά των John Legend και του παραγωγού Common με το Glory από την ταινία Selma. Έφτασε η χρονιά που θα δούμε την Lady Gaga να κρατάει το αγαλματίδιο; Από ότι φαίνεται μπορεί να ετοιμάζει από τώρα το λόγο που θα εκφωνήσει μαζί με την Diane Warren (συνθέτρια επιτυχιών όπως το 'If I Could Turn Back Time' της Cher και το 'I Don't Want To Miss A Thing' των Aerosmith) που είναι για 8η φορά υποψήφια με το ντοκιμαντέρ του Kirby Dick «Τhe Hunting Ground» για τις σεξουαλικές επιθέσεις σε πανεπιστημιακά campus.

Τα κανάλια Novacinema θα προβάλλουν ζωντανά και σε αποκλειστικότητα την τελετή των Oscars, την πιο λαμπρή γιορτή του κινηματογράφου ενώ θα είναι διαθέσιμη στο Nova GO τόσο live όσο και On Demand, και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Και φυσικά κάποιες από τις ταινίες που θα φύγουν με το χρυσό αγαλματάκι θα μπορέσετε να τις δείτε στα κανάλια Novacinema, σε Α' τηλεοπτική προβολή, ένα χρόνο πριν προβληθούν σε οποιοδήποτε άλλο κανάλι καθώς έχουν ήδη εξασφαλίσει ταινίες που συγκέντρωσαν τις περισσότερες υποψηφιότητες.

Ας πάρουμε τις φετινές μουσικές αποχρώσεις με τη σειρά. Η μπαλάντα του Weeknd, “Earned It” για τις «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» έχει να αντιμετωπίσει τις αιχμηρές κριτικές των ειδικών που την καθιστούν την πιο «περιποιημένη» ταινία από τις 5 υποψηφιότητες.

Το theme song του James Bond από τον Sam Smith έχει να αντιμετωπίσει τις συγκρίσεις με την ερμηνεία της Adele που άλλωστε κατάφερε να φέρει μετά από καιρό το Όσκαρ στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και στη σειρά των ταινιών 007. Αφήστε την «κατάρα» των Radiohead.

O Antony Hegarty συμπληρώνει τη λίστα με τη χαρακτηριστική φωνή και τους στίχους του για το Manta Ray σε μουσική του συνθέτη J. Ralph από το ντοκιμαντέρ Racing Extinction του Louie Psihoyos για τα απειλούμενα ζώα με αφορμή την -για πρώτη φορά- προβολή στην πρόσοψη του Empire State Building της Νέας Υόρκης γιγαντιαίων εικόνων με ζώα σαν το λιοντάρι Σέσιλ.

Τέλος το Simple Song #3 που ακούγεται στο τέλος της ταινίας Υοuth με τη φωνή της Sumi Jo είναι η μόνη υποψηφιότητα που λοξοδρομεί από την pop σφαίρα. Σε στίχους και μουσική του συνθέτη David Lang, συνεργάτη του Paolo Sorrentino και στην ταινία του Η Τέλεια Ομορφιά η οποία κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2014. Ο Lang έχει δηλώσει ότι έγραψε τους στίχους του κομβικού για τον ήρωα της ταινίας Fred Ballinger (Μichael Caine) τραγουδιού χρησιμοποιώντας το autofill στο Google ψάχνοντας When you whisper my name, I…

I feel chills

I wake

I know on those lonely nights

I know everything



YΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΟRIGINAL SONG

FIFTY SHADES OF GREY

“Earned It”

Μουσική και στίχοι The Weeknd, Ahmad Balshe, Jason Quenneville and Stephan Mocci

RACING EXTINCTION

“Manta Ray”

Μουσική J. Ralph, Στίχοι Antony

YOUTH

“Simple Song #3”

Μουσική και στίχοι David Lang

THE HUNTING GROUND

“Til It Happens To You”

Μουσική και στίχοι Diane Warren and Lady Gaga

SPECTRE

“Writing’s On The Wall”

Μουσική και στίχοι Jimmy Napes και Sam Smith

Η 88η τελετή απονομής των βραβείων Oscar θα προβληθεί ζωντανά και αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Επίσης η τελετή είναι διαθέσιμη στο Nova GO τόσο live όσο και Οn Demand, και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα για τη μητέρα μου
Όλα για την Μητέρα μου: Το κορυφαίο φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ο ισπανός σκηνοθέτης τιμά αγαπημένα φιλμ του κλασικού Χόλιγουντ και ταυτόχρονα ξετυλίγει την προσφιλή θεματολογία του, βάζοντας ξανά σε περίοπτη θέση τις αγαπημένες του γυναίκες

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.