Κινηματογραφος

Jennifer Lawrence: H πιο νέα και η πιο ακριβοπληρωμένη υποψήφια των Oscar

Αυτήν την Κυριακή διεκδικεί ακόμα ένα χρυσό αγαλματίδιο για την ερμηνεία της στο "Joy"

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αισθησιακή και ταλαντούχα η Jennifer Lawrence είναι η νεότερη ηθοποιός στο Χόλιγουντ που έχει προταθεί τέσσερις φορές για Όσκαρ.

Μαζί με την καλλιτεχνική αναγνώριση από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφο έρχεται και το χρήμα. Σύμφωνα με το έγκριτο περιοδικό Forbes η Jennifer Lawrence είναι φέτος και η πιο ακριβοπληρωμένη υποψήφια των 88ων βραβείων Όσκαρ.

Βάσει των εκτιμήσεων του περιοδικού, η 25χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός εισέπραξε περίπου 52 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων, από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι τον Ιούνιο του 2015, κατακτώντας μία θέση στη λίστα με τους καλύτερα αμειβόμενους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

image

Η Lawrence διεκδικεί το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου, για τη συμμετοχή της στην ταινία «Joy». Ο πρώτος μεγάλος ρόλος της ήταν στη σειρά The Bill Engvall Show (2007-2009) του καναλιού TBS.

Σε ηλικία 20 ετών, ήταν η δεύτερη νεότερη ηθοποιός όλων των εποχών προτεινόμενη για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, για τη συμμετοχή της στην ταινία «Στην Καρδιά του Χειμώνα» (Winter's Bone), ενώ στα 22 έγινε η δεύτερη νεότερη νικήτρια της κατηγορίας, πρωταγωνιστώντας στην ταινία «Οδηγός αισιοδοξίας».


Φωτογραφίες: EPA/PETER FOLEY, EPA/MIKE NELSON