Κινηματογραφος

Οι αξέχαστες στιγμές των βραβείων Oscar

Τα αστεία, τα παράξενα και τα απρόοπτα της λαμπρής τελετής

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
121663-272631.jpg

Η 88η τελετή απονομής των βραβείων Oscar, την οποία θα παρακολουθήσουν ζωντανά και αποκλειστικά οι συνδρομητές των καναλιών Novacinema την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, πλησιάζει.

Η σινεφίλ γιορτή-θεσμός που προσφέρει θέαμα, λάμψη και συγκινήσεις κάθε χρόνο αφήνει τα δικά της στιγμιότυπα στην ιστορία της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Από τις εμφανίσεις των επωνύμων στο κόκκινο χαλί και τα ντεσού στα παράλληλα πάρτι της διοργάνωσης μέχρι τις ομιλίες των νικητών και τη στάση των παρουσιαστών τους, τα βραβεία Oscar εκτός από την αστερόσκονη της show-biz, κρύβουν εκπλήξεις.

image

Οι ταινίες που θα προβληθούν στα κανάλια Novacinema, σε Α' τηλεοπτική προβολή, ένα χρόνο πριν προβληθούν σε οποιοδήποτε άλλο κανάλι, συγκέντρωσαν τις περισσότερες υποψηφιότητες! Συνολικά, οι ταινίες που πρώτοι θα δουν οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova, συγκέντρωσαν 72 υποψηφιότητες στις 24 κατηγορίες των φετινών Oscars. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται τα πολυσυζητημένα The Revenant, Room, Spotlight, Mad Max: FuryRoad, Carol, Joy, Brooklyn, Bridge of spies, Creed, The Martian κ.ά.

Μάλιστα, θα μπορεί κανείς να τις δει live και στο tablet, laptop ή smartphone μέσω του Nova GO χωρίς καμία πρόσθετη χρέωση. Ακόμη, οι περισσότερες από αυτές θα διατίθενται και On Demand, μέσω του Nova GO, για να τις βλέπει κανείς όποτε επιθυμεί στο tablet, laptop ή smartphone, επίσης χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Μετρώντας αντίστροφα για τη φετινή τελετή απονομής των βραβείων Oscar, σερφάραμε στο YouTube και ξεχωρίσαμε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές τους.

1957: Ο Jerry Lewis στον εισαγωγικό μονόλογό του φροντίζει να αποδείξει τι σημαίνει καυστικό, εμπνευσμένο και λαϊκό χιούμορ.

1974: Η μεγάλη μικρή έκπληξη του παρουσιαστή David Niven κατά τον πρόλογό του για την Elizabeth Taylor. Η εισβολή που δεν περίμενε κανείς.

1992: Ο Billy Crystal σε ένα μεγαλειώδες mocking του Χάνιμπαλ Λέκτερ-λέγε με και Antony Hopkins-για το «Silence Of The Lamps». Μπου!

1995: Ο David Letterman φέρνει το δικό του χιούμορ στα Oscars και σκοράρει με ένα από τα πλέον αξιομνημόνευτα openings.

1999: Ο Roberto Benigni σε μια ανεπανάληπτη win, win, win στιγμή. Ο Ιταλός ηθοποιός, κωμικός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, παραλαμβάνει το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για την ταινία «La Vita è Bella» από τα χέρια της Sophia Lauren και χαρίζει ένα feel good ρεσιτάλ.

2003: Ο Michael Moore κερδίζει για το ντοκιμαντέρ «Bowling For Columbine» και ασκεί τη δική του κριτική στα «κακώς κείμενα» των ΗΠΑ.

2008: Ο Steven Spielberg απαθανατίζει την Ellen DeGeneres με τον πολύ Clint Eastwood και το ενσταντανέ περνά στην ιστορία.

2009: H οικογένεια του αδικοχαμένου Heath Ledger παραλαμβάνει το βραβείο για την ερμηνεία του ως Joker στο «The Dark Knight» σε κλίμα συγκίνησης.

2014: H οσκαρική σέλφι της Ellen DeGeneres έφτιαξε σχολή στα social media, δημιουργώντας φρενίτιδα μιμητών και εκτοξεύοντας τους αριθμούς και τη συμμετοχή των χρηστών. Η χαρά των επικοινωνιολόγων.

2015: Tο σχόλιο του Sean Penn για τον Alejandro G. Iñárritu στην 87η Απονομή των βραβείων Oscar θεωρήθηκε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα, με το γνωστό ηθοποιό να δέχεται κριτική για ξενοφοβία. Για την ιστορία, ανεβαίνοντας στη σκηνή για να ανακοινώσει το Oscar Καλύτερης Ταινίας, που πήγε στο «Birdman», ο Sean Penn αστειεύτηκε λέγοντας «Ποιος έδωσε σε αυτόν τον μπάσταρδο την πράσινη κάρτα;».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.