Κινηματογραφος

Οι μεγάλες κυρίες των βραβείων Oscar

Οι νικήτριες του Α' Γυναικείου Ρόλου που θα μείνουν αξέχαστες

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
121540-272370.jpg

Έχουν φαντασμαγορία και λάμψη, απαιτούν θυσίες και επιμονή, εκτοξεύουν τη φήμη και τις μετοχές των ηθοποιών στην κινηματογραφική βιομηχανία. Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση να φτάσεις μέχρι εκεί. Πόσο μάλλον να καταφέρεις να σηκώσεις το επιχρυσωμένο αγαλματίδιο από χαλκό και κασσίτερο.

Λίγο πριν την 88η τελετή απονομής των βραβείων Oscar, την οποία θα παρακολουθήσουν ζωντανά και αποκλειστικά οι συνδρομητές των καναλιών Novacinema την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ταξιδεύουμε στο χρόνο και σκαλώνουμε με τις γυναίκες που νίκησαν στην απαιτητική κατηγορία Α΄ Γυναικείου Ρόλου.

Τα κανάλια Novacinema προβάλλουν πρώτα και αποκλειστικά βραβευμένες οσκαρικές πρεμιέρες λίγο μετά τις κινηματογραφικές αίθουσες και ένα χρόνο πριν από οποιοδήποτε άλλο κανάλι.

image

Η πλειοψηφία των φετινών υποψήφιων για Oscar ταινιών θα κάνουν πρεμιέρα στα Novacinema. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται τα πολυσυζητημένα The Revenant, Room, Spotlight, Mad Max: FuryRoad, Carol, Joy, Brooklyn, Bridge of spies, Creed, The Martian κ.ά.

Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ. Μπορείτε να τις απολαύσετε live και στο tablet, laptop ή smartphone μέσω του Nova GO χωρίς καμία πρόσθετη χρέωση. Ακόμη, οι περισσότερες από τις ταινίες θα διατίθενται και Οn Demand, μέσω του Nova GO, για να τις βλέπετε όποτε επιθυμείτε στο tablet, laptop ή smartphone, επίσης χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Η κατηγορία Oscar A' Γυναικείου Ρόλου είναι μια από τις πιο σημαντικές της διάσημης τελετής απονομής βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και αναδεικνύει κάθε χρόνο γυναίκες με ερμηνευτική δεινότητα και ταμπεραμέντο. Αυτές είναι οι μεγάλες κυρίες του σινεμά που έλαμψαν στα Oscars.

1954: Όντρι Χέπμπορν, Roman Holiday 

1955: Γκρέις Κέλι, The Country Girl

1967: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Who's Afraid Of Virginia Wolf?

1973: Λάιζα Μινέλι, Cabaret

1977: Φέι Ντάναγουέι, Network

1983: Μέριλ Στριπ, Sophie’s Choice

1984: Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Terms Of Endearment

1992: Τζόντι Φόστερ, Silence Of The Lamps

1996: Σούζαν Σάραντον, Dead Man Walking

2004: Σαρλίζ Θέρον, Monster

2008: Μάριον Κοτιγιάρ, La Vie En Rose

2014: Κέιτ Μπλάνσετ, Blue Jasmine

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.