Κινηματογραφος

Αυτοί που παρέλαβαν το Oscar Α΄ Ανδρικού Ρόλου με στιλ

Τα αστέρια του Χόλιγουντ που έλαμψαν εκτυφλωτικά στις τελετές απονομής

Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα βραβεία Oscar είναι επιχρυσωμένα αγαλματίδια από χαλκό και κασσίτερο, έχουν ύψος 34 εκατοστά, ζυγίζουν περίπου 4 κιλά και σχεδιάστηκαν από τον Τζορτζ Στάνλεϊ. Αλλά είναι και κάτι παραπάνω. Ένα από τα τηλεοπτικά γεγονότα της χρονιάς που συντονίζουν εκατομμύρια ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο για να τους καθηλώσουν γλυκά. Η μεγάλη στιγμή των μεγάλων αστέρων του σινεμά. Το ραντεβού που δίνουν μεταξύ τους οι δημιουργικές ελίτ. Σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ηθοποιοί, παραγωγοί, σχεδιαστές μόδας, στελέχη της χολιγουντιανής βιομηχανίας, εκπρόσωποι των μίντια. Ένα διαχρονικό πάρτι που κάποιοι το ζουν από κοντά αλλά μπορείς κι εσύ να γίνεις μέρος του από την οθόνη σου.

Αν θέλετε ζήσετε τη μεγάλη κινηματογραφική γιορτή, μη χάσετε την 88η τελετή απονομής των βραβείων Oscar, την οποία θα παρακολουθήσουν ζωντανά και αποκλειστικά οι συνδρομητές των καναλιών Novacinema την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. 

Από την πρώτη απονομή τους, στις 16 Μαΐου του 1929 στο ξενοδοχείο «Ρούσβελτ» στο Χόλιγουντ, μέχρι σήμερα, τα βραβεία Oscar δίνουν τη δική τους λάμψη στο κινηματογραφικό στερέωμα. Ενίοτε με παραλείψεις, παραλειπόμενα και αδικίες, αλλά πάντα με γιορτινή ατμόσφαιρα. Η υπόθεση της βράβευσης ανεβάζει κάθε φορά την αγωνία και είναι ίσως ένας άλλος απαιτητικός ρόλος για αυτούς που θα καταφέρουν να σηκώσουν το γυμνό άνδρα που καρφώνει το ξίφος του σε μια πεντάκτινη μπομπίνα.

image

Τα κανάλια Novacinema προβάλλουν πρώτα και αποκλειστικά βραβευμένες οσκαρικές πρεμιέρες λίγο μετά τις κινηματογραφικές αίθουσες και ένα χρόνο πριν από οποιοδήποτε άλλο κανάλι.

Οι ταινίες που πρώτοι θα δουν οι συνδρομητές των καναλιών Novacinema, συγκέντρωσαν 72 υποψηφιότητες στις 24 κατηγορίες των φετινών Oscar! Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται τα πολυσυζητημένα The Revenant, Room, Spotlight, Mad Max: FuryRoad, Carol, Joy, Brooklyn, Bridge of spies, Creed, The Martian κ.ά.

Μάλιστα, θα μπορεί κανείς να τις δει live και στο tablet, laptop ή smartphone μέσω του Nova GO χωρίς καμία πρόσθετη χρέωση. Ακόμη, οι περισσότερες από αυτές θα διατίθενται και On Demand, μέσω του Nova GO, για να τις βλέπει κανείς όποτε επιθυμεί στο tablet, laptop ή smartphone, επίσης χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Στην κατηγορία Α΄ Ανδρικού Ρόλου οι αναμετρήσεις είναι πάντα σκληρές και τα προγνωστικά δεν πέφτουν πάντα μέσα. Θυμόμαστε 10+1 αξέχαστες «ερμηνείες» ηθοποιών που κράτησαν το πολύτιμο τρόπαιο στα χέρια τους.

1963: Γκρέγκορι Πεκ, To Kill A Mockingbird

1972: Τζιν Χάκμαν, The French Connection

1976: Τζακ Νίκολσον, One Flew Over the Cuckoo's Nest

1980: Ντάστιν Χόφμαν, Kramer vs. Kramer

1981: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Raging Bull

1990: Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, My Left Foot

1993: Αλ Πατσίνο, Scent Of A Woman

1994: Τομ Χανκς, Philadelphia

2000: Κέβιν Σπέισι, American Beauty

2014: Μάθιου ΜακΚόναχι, Dallas Buyer’s Club

1973: Μάρλον Μπράντο, The Godfather