Κινηματογραφος

Ο εξαιρετικός κύριος Μοrricone να ετοιμάζεται παρακαλώ

Ήρθε η στιγμή για το πρώτο του Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής;

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
121443-272109.jpg

Μετά την περσινή επικράτηση του Alexandre Desplat με την 8η υποψηφιότητά του σε 9 χρόνια για τη μουσική του «Grand Budapest Hotel» με σημαντικότερο αντίπαλο… τον εαυτό του στο «Imitation Game» το όνομα του δεν θα βρίσκεται στη φετινή λίστα καλύτερης πρωτότυπης μουσικής παρά το εξαιρετικό του soundtrack για την ταινία «The Danish Girl». Παλιές καραβάνες όπως οι Τhomas Newman, υποψήφιος για 12η φορά, και Carter Burwell έχουν την ατυχία να πέφτουν πάνω στον σπουδαίο Ιταλό συνθέτη Εnnio Morricone, που δεν έχει κερδίσει ποτέ την κατηγορία έχοντας λάβει μόνο ένα τιμητικό βραβείο το 2007.

Όλα δείχνουν ότι η μουσική του για την ταινία του Quentin Tarantino «The Hateful Eight» θα είναι αυτή που θα κερδίσει το χρυσό αγαλματάκι. Μια μοναδική στιγμή για το μετρ της κινηματογραφικής μουσικής που μετά από 5 υποψηφιότητες «Days of Heaven» (1978), «The Mission» (1986), «The Untouchables» (1987), «Bugsy» (1991) «Malena» (2001) θα πάρει λογικά το Όσκαρ στη φετινή 88η τελετή απονομής των βραβείων. Μια στιγμή που μπορείτε να δείτε ζωντανά και σε αποκλειστικότητα στις 28 Φεβρουαρίου στα κανάλια Novacinema. Επίσης για τους συνδρομητές των καναλιών, η τελετή είναι διαθέσιμη στο Nova GO τόσο live όσο και On Demand, και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Πολλές από τις ταινίες που θα φύγουν με το χρυσό αγαλματάκι θα μπορέσετε να τις δείτε στα κανάλια Novacinema, σε Α΄ τηλεοπτική προβολή, ένα χρόνο πριν προβληθούν σε οποιοδήποτε άλλο κανάλι. Όπως το «Bridge of Spies» με μουσική από τον πολύπειρο Τhomas Newman, που συμπληρώνει την κατηγορία πρωτότυπης μουσικής με άλλο ένα εξαιρετικό soundtrack. Aπό την άλλη ο Carter Burwell, που έχει συνδέσει το όνομα του με σπουδαίες μουσικές και ταινίες όπως «Fargo», «Gods and Monsters», «Being John Malkovich», «No Country for Old Men» και «Where the Wild Things Are» έντυσε μουσικά την ταινία «Carol».

Άλλος ένα mastermind της κινηματογραφικής μουσικής, ο John Williams με τα ανεπανάληπτα θέματα των «Star Wars» δύσκολα θα επαναλάβει τη νίκη του 1993 με τη «Λίστα του Σίντλερ». Τη νεότερη γενιά των συνθετών εκπροσωπεί ο Jóhann Jóhannsson με τη μουσική που έγραψε για την ταινία «Sicario» του Denis Villeneuve. Συνολικά, οι ταινίες που πρώτοι θα δουν οι συνδρομητές των καναλιών Novacinema, συγκέντρωσαν 72 υποψηφιότητες στις 24 κατηγορίες των φετινών Oscar. Μάλιστα, θα μπορεί κανείς να τις δει live ή On Demand και στο tablet, laptop ή smartphone μέσω του Nova GO χωρίς καμία πρόσθετη χρέωση.



 ΟΙ YΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

BRIDGE OF SPIES Thomas Newman

CAROL Carter Burwell

THE HATEFUL EIGHT Ennio Morricone

SICARIO Jóhann Jóhannsson

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS John Williams

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα για τη μητέρα μου
Όλα για την Μητέρα μου: Το κορυφαίο φιλμ του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ο ισπανός σκηνοθέτης τιμά αγαπημένα φιλμ του κλασικού Χόλιγουντ και ταυτόχρονα ξετυλίγει την προσφιλή θεματολογία του, βάζοντας ξανά σε περίοπτη θέση τις αγαπημένες του γυναίκες

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.