Κινηματογραφος

7 μεγάλες αλήθειες «Χωρίς Μέτρο»

Το Οσκαρικό φιλμ συναντά θρύλους της μουσικής και της φιλοσοφίας

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
111797-221525.jpg

Μερικές φορές δεν είναι καθόλου εύκολο να προσδιορίσεις τα όρια ανάμεσα στην αφοσίωση και την εμμονή. Μερικές φορές η πίεση μπορεί να σε οδηγήσει στην απόλυτη κατάρρευση. Μερικές φορές οι ταινίες έχουν να σου πουν περισσότερα από αυτά που βλέπεις.

Καθηλωτικό, ατμοσφαιρικό και βαθιά ανθρώπινο, το φιλμ «Χωρίς Μέτρο» του Ντέμιεν Σαζέλ κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στις 22.00, στα κανάλια Novacinema και μας προσκαλεί σε μια κινηματογραφική ωδή γύρω από τον απαιτητικό κόσμο της τζαζ μουσικής και όχι μόνο.

image

Το ανεξάρτητο διαμάντι που κατάφερε από μια απλή ιδέα να λάμψει ως σπουδαία ταινία στα φετινά Όσκαρ εκτός από τα καρέ και τους αριθμούς του, ξεχώρισε για τους κοφτερούς διαλόγους του και τις καλογραμμένες ατάκες του.

Παρακολουθώντας το φιλόδοξο σπουδαστή Άντριου Νίμαν που θέλει να ξεχωρίσει παγκοσμίως ως τζαζ ντράμερ να γίνεται έρμαιο του υπεραπαιτητικού και διαβόητου καθηγητή του Τέρενς Φλέτσερ, στο «Χωρίς Μέτρο», η μουσική δεν σταματά ποτέ να είναι ο πρωταγωνιστής και οι υπαρξιακές αναζητήσεις είναι πάντα εκεί.

Λίγο πριν την Α’ τηλεοπτική του προβολή στα κανάλια Novacinema, θυμόμαστε μερικές μεγάλες αλήθειες από θρύλους της μουσικής και της φιλοσοφίας, που διαπερνούν με τον τρόπο τους το φιλμ.

image

image

image

image

image

image

image

Μη βλέπεις ό,τι έχει, δες ό,τι θες! Tο «Χωρίς μέτρο» μετά την πρεμιέρα του στις 25 Οκτωβρίου στα κανάλια Novacinema θα είναι διαθέσιμο και στην προσωπική σου συλλογή! Πώς; Χάρη στη δυνατότητα εγγραφής που σου παρέχει ο εξελιγμένος αποκωδικοποιητής εγγραφής NovaBox+, μπορείς να γράψεις την ταινία για να τη βλέπεις όποτε εσύ θέλεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;
Πού θα ξενυχτήσεις με φόντο την πανσέληνο;

Με ταινίες, πάρτι, παιχνίδια μυστηρίου, λέσχη ανάγνωσης καιγιόγκα ή μήπως με άριες και θέα στην Ακρόπολη; Την Κυριακή που έχει ολόγιομο φεγγάρι, στο ΚΠΙΣΝ και το Μουσείο Μαρία Κάλλας προτάσειςυπάρχουν (και δωρεάν)

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.