Κινηματογραφος

«Χωρίς Μέτρο» σε αριθμούς

Τα νούμερα πίσω από τη θεαματική πορεία του ανεξάρτητου φιλμ

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
111731-221405.jpg

Οι αριθμοί, όπως και η μουσική, δεν λένε ποτέ ψέματα. Ξεκινώντας την κινηματογραφική του πορεία ως ένα ανεξάρτητο διαμάντι, το «Χωρίς Μέτρο» θριάμβευσε σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και στα φετινά Όσκαρ, αποσπώντας αναρίθμητα βραβεία και μεγάλες διακρίσεις.

Το κινηματογραφικό πόνημα του Ντέμιεν Σαζέλ έρχεται σε Α’ τηλεοπτική προβολή στα κανάλια Novacinema, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στις 22.00. Με αφορμή την πρεμιέρα του φιλμ στην ελληνική τηλεόραση, ανακαλύπτουμε τους αριθμούς πίσω από τα καρέ του.

image

81 βραβεία και 110 υποψηφιότητες είναι ο πετυχημένος απολογισμός, που επιβεβαιώνει την καλλιτεχνική αρτιότητα του «Χωρίς Μέτρο».

Γυρίστηκε σε 19 μέρες, με ημερήσιο προγραμματισμό 14 ωρών εργασίας.

O Μάιλς Τέλερ, υποδυόμενος το μαθητή Άντριου Νίμαν που θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος ντράμερ της τζαζ στον κόσμο, έπαιζε ντραμς από τα 15 του. Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του «Χωρίς Μέτρο», παρακολούθησε εντατικά μαθήματα των 4 ωρών, 3 ημέρες της εβδομάδας για 3 μήνες.

Για την ερμηνεία του ως Τέρενς Φλέτσερ, ο Τζ. Κ. Σίμονς απέσπασε συνολικά 47 βραβεία, ανάμεσα στα οποία και το Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου.

Μια ωδή στο σινεμά, ένας ύμνος στη μουσική, ένα αξέχαστο σόλο 9 λεπτών που περνά στα must see του κινηματογραφικού στερεώματος.

image

Ένα φιλμ που καταγράφει την υπερπροσπάθεια ενός νέου ανθρώπου να κατακτήσει την κορυφή, κρύβει από πίσω του κι ένα νεαρό δημιουργό για τον οποίο στο μέλλον θα συζητήσουμε ακόμα περισσότερο. Ο 30χρονος, πλέον, Ντέμιεν Σαζέλ, έδειξε τις ικανότητές του από πολύ νωρίς και οι σινεφίλ αδημονούν για το επόμενο βήμα του, το «La La Land» που βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής του.

Φιγουράρισε σε περισσότερα από 50 διεθνή μέσα, στις καθιερωμένες Top-10 λίστες με τα φιλμ της χρονιάς. Rolling Stone, The Hollywood Reporter, CraveOnline, Entertainment Weekly, The Boston Globe, Los Angeles Times και HitFix είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

To σάουντρακ της ταινίας μετρά 24 τραγούδια.

7/8 είναι το απαιτητικό time chart του θέματος που διανθίζει την ταινία.

10 εβδομάδες χρειάστηκαν για την ολοκλήρωσή του και την υποβολή του στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σάντανς.

Στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» των Καννών κέρδισε θερμό χειροκρότημα για περισσότερα από 20 λεπτά.

Σκόραρε 94% στο τοματόμετρο του απαιτητικού Rotten Tomatoes.

image

Μη βλέπεις ό,τι έχει, δες ό,τι θες! Tο «Χωρίς μέτρο» μετά την πρεμιέρα του στις 25 Οκτωβρίου στα κανάλια Novacinema θα είναι διαθέσιμο και στην προσωπική σου συλλογή! Πώς; Χάρη στη δυνατότητα εγγραφής που σου παρέχει ο εξελιγμένος αποκωδικοποιητής εγγραφής NovaBox+, μπορείς να γράψεις την ταινία για να τη βλέπεις όποτε εσύ θέλεις. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.